• ΓΔ: 00
 • FTSE/ΧΑ LARGE CAP0
 • FTSE ΧΑ MID CAP0
 • Τζίρος0
 • €/$ 0 €/£ 0
  BTC 0 ETH 0 XRP 0
0
0
 • Nasdaq00%
 • S&P 50000%
 • CAC 4000%
 • DAX00%
 • FTSE 10000%
 • Nikkei 22500%

Έμποροι σε Μπακογιάννη: «Ο Μεγάλος Περίπατος» κινδυνεύει να αποτύχει

16:46 - 17 Ιουν 2020 | Αυτοδιοίκηση
Σοβαρές ενστάσεις σχετικά με το κατά πόσο θα βοηθήσει η πιλοτική εφαρμογή του «Μεγάλου Περιπάτου» στη αναζωογόνηση της αγοράς στο ιστορικό κέντρο της πρωτεύουας εξέφρασαν ο πρόεδρος και τα μέλη του Δ του Εμπορικού Συλλόγου της Αθήνας στον Δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, κατά τη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε με βασικό θέμα συζήτησης το πρόγραμμα «Athens is Back».

Οι έμποροι χαρακτήρησαν ως ακατάλληλη τη χρονική περίοδο που επιλέχθηκε από το Δήμο Αθηναίων για την έναρξη της πυλωτικής εφαρμογής του έργου, δίχως να ΄λεχουν επιλυθεί ζωτικά εκκρεμή ζητήματα που συνδέονται τόσο με την ομαλή πρόσβαση των πολιτών στο κέντρο, καθώς και τη διευκόλυνση της τροφοδοσίας και του εμπορίου των καταστημάτων, στο ιστορικό τρίγωνο της πόλης.

Συγκεκριμένα οι έμποροι ζητούν από το Δήμαρχο Αθηναίων και τα συναρμόδια υπουργεία :

 1. Διευκόλυνση στάθμευσης Ι.Χ & δίκυκλων, για την πρόσβαση με ίδια μέσα.
 2. Επαναλειτουργία των κλειστών parking που ανήκουν στον Δ. Αθηναίων, με διάθεση δωρεάν θέσεων για μικρό χρονικό διάστημα, αποκλειστικά για επισκέπτες που θα κάνουν αγορές από τα καταστήματα της περιοχής.
 3. Δημιουργία νέων χώρων αμιγούς στάθμευσης δίκυκλων, σε πολλά περιφερειακά σημεία, αλλά και εντός της περιοχής εφαρμογής, όπως στις οδούς Ευριπίδου, Σοφοκλέους, Βουλής, Καρ. Σερβίας, Νίκης, Πλ. Κλαυθμώνος, Ξενοφώντος, άνω μέρος της Βαρβακείου αγοράς, κ.α .
 4. Διευκόλυνση στάθμευσης Ταξί, τουριστικών λεωφορείων και λειτουργία των ΜΜΜ, για την εύκολη πρόσβαση με δημόσια μέσα. Να δημιουργηθούν νέες πιάτσε για τα ταξί σε κομβικά σημεία του κέντρου και να δημιουργηθούν ειδικές θέσεις επιβίβασης  - αποβίβασης για τα τουριστικά λεωφορεία.
 5. Αυστηρή τήρηση του ωραρίου τροφοδοσίας καταστημάτων, με ταυτόχρονο ορισμό κατεύθυνσης των οχημάτων τροφοδοσίας στους πεζοδρόμους εντός του Εμπορικού Τριγώνου. ▪ Ο Ε.Σ.Α σε συνεννόηση με τον Δ. Αθηναίων και την Περιφέρεια Αττικής, πρότεινε να συντονισθεί η τροφοδοσία των καταστημάτων του Τριγώνου με την λειτουργία του μπλε δακτυλίου. ▪ Μέριμνα για παράδοση σε πελάτες καταστημάτων, αντικειμένων που είναι βαριά και ογκώδη. ▪ Χρήση Ι.Χ αυτοκινήτων των καταστηματαρχών της περιοχής ανάπλασης, για τη μεταφορά εμπορευμάτων από και προς τα καταστήματα, πριν και μετά το κλείσιμο της αγοράς

Ο Δήμος Αθηναίων χρειάζεται να υιοθετήσει τις προαναφερόμενες θέσεις του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, να προβεί σε αποτελεσματικές διορθωτικές κινήσεις και να λάβει σοβαρά υπόψη και τις επιμέρους προτάσεις που έχουμε καταθέσει στο Δήμαρχο. Οι προτάσεις αυτές αναφέρονται σε ενέργειες α) άμεσης εφαρμογής στην περιοχή, β) στην εξασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας και ανάπτυξης της αγοράς και γ) στη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και της πόλης.

«Σε κάθε άλλη περίπτωση το έργο θα αποτύχει.», είπαν εν κατακλείδι οι εκπρόσωποι των εμπόρων στον κύριο Μπακογιάννη.

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman