• ΓΔ: 00
 • FTSE/ΧΑ LARGE CAP0
 • FTSE ΧΑ MID CAP0
 • Τζίρος0
 • €/$ 0 €/£ 0
  BTC 0 ETH 0 XRP 0
0
0
 • Nasdaq00%
 • S&P 50000%
 • CAC 4000%
 • DAX00%
 • FTSE 10000%
 • Nikkei 22500%

Ισχυρές πιέσεις στις ευρωαγορές, καθώς κορυφώνεται η κρίση στη Γάζα

16:41 - 16 Νοε 2012 | Σχόλια Αγοράς
Mικρές επιδόσεις, μικρός τζίρος στο Χ.Α.

Σε αρνητικό έδαφος κινούνται σήμερα οι δείκτες στις αγορές της Ευρώπης, με τους επενδυτές να παρουσιάζονται ανήσυχοι για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η οικονομία της Ευρωζώνης και την κρίση στη Μέση Ανατολή, καθώς αυξάνονται οι συγκρούσεις μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων.

Οι σκληρές και κρίσιμες διαπραγματεύσεις για το ελληνικό χρέος μεταξύ Γερμανίας, Ευρωζώνης και ΔΝΤ εν όψει του Eurogroup κρατούν σε στάση αναμονής τις αγορές, που επιθυμούν την εξεύρεση μίας μόνιμης και ουσιαστικής λύσης το συντομότερο δυνατό.

Παράλληλα, σε δεύτερη μοίρα έχει περάσει για σήμερα η αγωνία για τις διαπραγματεύσεις στην Ουάσιγκτον, προκειμένου να αντιμετωπιστεί ο κίνδυνος ενός ενδεχόμενου Fiscal Cliff.

Σε αυτό το κλίμα, οι δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων βρίσκονται στο «κόκκινο». Συγκεκριμένα, ο Eurostoxx 600 υποχωρεί κατά -0,18%. Ο FTSE στο Λονδίνο παρουσιάζει απώλειες -0,44%, με τις μετοχές της HSBC να χάνουν -0,45%.

Στη Γαλλία οι μετοχές της Renault κερδίζουν +1,93%, καθως η μείωση στις πωλήσεις καινούργιων αυτοκινήτων στην Ευρώπη ήταν μικρότερη απ' ότι αναμενόταν. Ωστόσο, παρά το θετικό πρόσημο της Renault ο CAC 40 υποχωρεί κατά -0,16%.

Στη Γερμανία ο DAX παρουσιάζει απώλειες -0,24%, καθώς βασικές μετοχές γερμανικής αγοράς έχουν σημαντικές απώλειες. Οι τράπεζες Commerzbank και Deutsche Bank -4,20% και -1,77% αντίστοιχα, ενώ τα αρνητικά αποτελέσματα του γ΄ τριμήνου οδήγησαν τις μετοχές της Henkel σε ελεύθερη πτώση -4,95%.

 

Mικρές επιδόσεις, μικρός τζίρος στο Χ.Α.

Οριακές είναι οι διακυμάνσεις στο Χρηματιστήριο, με τον γενικό δείκτη να κινείται στα όρια των 790 μονάδων, αλλά με πολύ μικρό τζίρο, που παραπέμπει στις "δύσκολες" για την αγορά εποχές πριν από τις εκλογές του Ιουνίου και του Μαΐου.

Οι Έλληνες επενδυτές κρατούν στάση αναμονής, ενώ ταυτόχρονα φροντίζουν να μειώσουν τις θέσεις τους στις τραπεζικές μετοχές, περιορίζοντας το ρίσκο. Η Εθνική υφίσταται νέους κραδασμούς, καθώς υποχωρεί περαιτέρω, στο 1,42 ευρώ και με ποσοστό πτώση πάνω από 2%. Σημειωτέον, ότι η μετοχή δεν πρόκειται να συμπεριληφθεί τελικά στους δείκτες της Morgan Stanley. Απώλειες παρατηρούνται για τη Eurobank, στα 0,685 ευρώ, αμετάβλητη στο 1,47 η Alpha και κέρδη για την Πειραιώς, που αντιδρά στα 0,387 ευρώ. Από εκεί και πέρα, διόρθωση έχει βγει στον Μυτιληναίο, στη Βιοχάλκο και τα Folli Follie. Η σημερινή συνεδρίαση δεν ενδείκνυται για τη διεξαγωγή συμπερασμάτων,εκτός από την επιφυλακτικότητα που έχουν οι συναλλασσόμενοι, προφανώς ενόψει του κρίσιμου Eurogroup της Τρίτης, εκεί όπου θα κριθεί, όπως όλα δείχνουν η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους. Πάντως, σήμερα Ευρωπαίοι αξιωματούχοι τίθενται υπέρ μίας μόνιμης λύσης για την αντιμετώπιση του ελληνικού χρέους, προτείνοντας ένα γενναίο κούρεμα για να καταστεί βιώσιμο έως το 2020. Οι συναλλαγές στο Χ.Α.πάντως, είναι τόσο μικρές που θυμίζουν... Αύγουστο, αφού έπειτα από τέσσερις ώρες συναλλαγών δεν έχουν αγγίξει καν τα 20 εκατ. ευρώ.

Τελευταία τροποποίηση στις 16:49 - 16 Νοε 2012
Penna Reporter Mamamia CityWoman