Αυτή η προσπάθεια προώθησης μεσσηνιακών προϊόντων γίνεται από την εταιρεία "Kosta-Elia" και τον Κώστα Μπλουγουρά, Μεσσήνιο στην καταγωγή με ρίζες από την Πύλο, ο οποίος ζει μόνιμα και δραστηριοποιείται επαγγελματικά στο Παρίσι.
Μελλοντικός στόχος -όπως σημειώνει ο ίδιος κ. Μπλουγουράς- είναι να εξακολουθήσει να βρίσκεται «σε αυτή την υπέροχη σχέση εξέλιξης και δημιουργίας μεσσηνιακών προϊόντων και προώθησής τους στη γαλλική αγορά». Υπογραμμίζει την πολύ μεγάλη σημασία που έχει και η συσκευασία στην προώθηση των προϊόντων.
Σημειώνει, δε, ότι πολλές φορές, ελκυστικές συσκευασίες κάνουν τους πελάτες να αγοράζουν για πρώτη φορά ένα προϊόν, το οποίο ξαναγοράζουν έπειτα για την ποιότητά του που προσφέρεται σε μια λογική τιμή, συστήνοντάς το μάλιστα και σε καινούργιους καταναλωτές.
Οι παραγωγοί με τους οποίους συνεργάζεται ο Κώστας Μπλουγουράς είναι οι εξής:
- Ο Γιάννης Σταθόπουλος από την Κυπαρισσία, για αρκετούς κωδικούς προϊόντων όπως λιαστές ντομάτες, ελιές, πατέ και άλλα.
- Ο Ηλίας Κανάκης από την Πύλο, για όλα τα ελαιόλαδα και ελιές.
- Ο Βαγγέλης Ξυγκώρος από την Καλαμάτα, για τα κρασιά.
- Ο Νίκος Μπουζινέλος για το ξίδι (που είναι και ο μοναδικός εκτός νομού).
- Ο Παναγιώτης Κωστέας από την Καλαμάτα, για τσίπουρο και ούζο.
- Ο Γιάννης Παπαδόπουλος από το Ζευγολατιό, για το παστέλι.
- Και ο Χάρης Φωτόπουλος από το Ακριτοχώρι, για το μέλι.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr