• ΓΔ: 00
 • FTSE/ΧΑ LARGE CAP0
 • FTSE ΧΑ MID CAP0
 • Τζίρος0
 • €/$ 0 €/£ 0
  BTC 0 ETH 0 XRP 0
0
0
 • Nasdaq00%
 • S&P 50000%
 • CAC 4000%
 • DAX00%
 • FTSE 10000%
 • Nikkei 22500%

ΙΟΒΕ: Απονομή Αριστείου στον Νικόλαο Στασινόπουλο της Viohalco

15:03 - 16 Μαρ 2018 | Επιχειρήσεις
Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 15 Μαΐου, στην έδρα του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση, εκδήλωση του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ) για την απονομή της τιμητικής διάκρισης του Ιδρύματος, «Αριστείο ΙΟΒΕ». Τιμώμενο πρόσωπο ήταν ο Νικόλαος Στασινόπουλος, Πρόεδρος της VIOHALCO.

Η εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό του Προέδρου του ΙΟΒΕ Τάκη Αθανασόπουλου ενώ ο Ιάκωβος Γεωργάνας, πρώην Πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Αθηνών, αναφέρθηκε στην προσωπικότητα και το έργο του κ. Ν. Στασινόπουλου. Κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, Στάθης Καλύβας.

Στον χαιρετισμό του ο πρόεδρος του ΙΟΒΕ Τάκης Αθανασόπουλος, αναφερόμενος στο Αριστείο ΙΟΒΕ τόνισε ότι: «η καθιέρωση αυτής της διάκρισης εκφράζει την πεποίθηση του ΙΟΒΕ ότι πρέπει να αναγνωρίζουμε έμπρακτα την προσφορά ανθρώπων που συνέβαλαν και συνεχίζουν να συμβάλουν σημαντικά με τις πράξεις τους, αλλά και με τη στάση ζωής τους, στην πρόοδο της κοινωνίας μας».

«Η βράβευση του κ. Στασινόπουλου», συνέχισε ο πρόεδρος του ΙΟΒΕ, «αποτελεί για μας μια αυτονόητη αναγνώριση, του σπουδαίου έργου του και της συνεισφοράς του στη ανάδειξη της VIOHALCO και των θυγατρικών εταιριών της σε κορυφαία βιομηχανική δύναμη από τις μεγαλύτερες στην Ευρώπη».

«Η επιτυχία της VIOHALCO σε μια παγκοσμιοποιημένη και έντονα ανταγωνιστική οικονομία είναι ιδιαίτερα αξιοσημείωτη γιατί λαμβάνει χώρα σε μια περίοδο που η δική μας οικονομία βιώνει τις χειρότερες στιγμές της τα τελευταία εξήντα χρόνια. Είναι επίσης σημαντικό να τονιστεί πως η διαχρονική επιτυχία και συνεχής ανάπτυξη της Viohalco ΒΙΟ -0,55% δεν έχει στηριχθεί σε κρατικές προμήθειες και ενισχύσεις, αλλά κυρίως σε κατάκτηση δύσκολων αγορών του εξωτερικού, κάτι που αποτελεί μονόδρομο για το σύνολο της βιομηχανίας μας».

Ο κ. Αθανασόπουλος ανέφερε ως κρίσιμα χαρακτηριστικά που κάνουν τη VIOHALCO να ξεχωρίζει: τη γνώση – καινοτομία, τις επενδύσεις σε τεχνολογία, την εξωστρέφεια, το μέγεθος και καλλιέργεια κουλτούρας που διέπεται από αρχές υψηλής επιχειρηματικής ηθικής και κοινωνικής υπευθυνότητας. «Πρόκειται για τα στοιχεία που αναζητούμε τα τελευταία χρόνια ως τους μεγάλους καταλύτες για την έξοδο της χώρας μας από την κρίση και τον μετασχηματισμό του οικονομικού μοντέλου σύμφωνα με τις προϋποθέσεις για την επίτευξη οικονομικής ανάπτυξης και ευημερίας σε περιβάλλον παγκοσμιοποίησης». «Εάν η χώρα μας είχε πολλές επιχειρήσεις σαν την VIOHALCO δεν θα βίωνε τις οδυνηρές επιπτώσεις της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης που βιώνει σήμερα» , τόνισε ο κ. Αθανασόπουλος.

Ο κ. Ιάκωβος Γεωργάνας, αναφέρθηκε στη διαδρομή της VIOHALCO από το 1937 και την εντυπωσιακή πορεία της εταιρίας τα τελευταία 50 χρόνια, υπό την διοίκηση του Νικόλαου και Ευάγγελου Στασινόπουλου.

«Δημιουργήθηκαν, με συνεχείς επενδύσεις, μεγάλες βιομηχανικές εγκαταστάσεις, οι οποίες παράγουν διεθνώς εμπορεύσιμα προϊόντα υψηλών προδιαγραφών αξίας, κυρίως για εξαγωγές που απευθύνονται σε περισσότερες από 100 χώρες». «Στη βάση του τεράστιου αυτού έργου βρίσκεται η απόλυτη σύμπνοια των δυο αδερφών Νίκου και Ευάγγελου, η εφαρμογή των αρχών της αξιοκρατίας σε όλα τα επίπεδα, η ανάδειξη πολύτιμων στελεχών και η αρμονική συνεργασία της Διοίκησης και του συνόλου των εργαζομένων», τόνισε ο κ. Γεωργάνας.

Ο κ. Νικόλαος Στασινόπουλος, πρόεδρος της VIOHALCO λαμβάνοντας το Αριστείο ΙΟΒΕ σημείωσε: «Θέλω να τονίσω ότι η τιμητική αυτή διάκριση δεν αφορά μόνο το πρόσωπό μου, αλλά και τον αδερφό μου Ευάγγελο. Αφορά επίσης τον πατέρα μου Μιχάλη Στασινόπουλο, ιδρυτή της Βιοχάλκο μαζί με τον στενό συνεργάτη, αείμνηστο Ιάκωβο Γκιουρουλιάν, το σύνολο των συνεργατών μας και τα άξια στελέχη που έχουν προσφέρει ανεκτίμητες υπηρεσίες όλα αυτά τα χρόνια, τα παιδιά μου Μιχάλη και Γιάννη, που μετέχουν στη διοίκηση της επιχείρησης και τους συνεργάτες τους. Σε όλους αξίζει ο έπαινος και μαζί συνεχίζουμε τον αγώνα».

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman