Η Sodexho Alliance που είναι η μεγαλύτερη εταιρεία catering παγκοσμίως, υπενθυμίζεται ότι, με στόχο την εκμετάλλευση των επισιτιστικών αναγκών που θα προέκυπταν από τη διεξαγωγή Ολυμπιακών Αγώνων στην Ελλάδα το 2004, είχε εισέλθει το 2002 στην Ιntertaste Catering, συμφερόντων Vivartia με ποσοστό 58%. Γεγονός που συνέβαλε και στη μετονομασία της Intertaste Catering σε Sodexho Hellas.
Ωστόσο, σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες που επιβεβαιώνει και ο Μανώλης Βαβουράκης, οι εγκαταστάσεις της Sodexho στην Ελλάδα συνολικής έκτασης 2.500 τετραγωνικών μέτρων πέρασαν στην ιδιοκτησία της εταιρείας Γευσήνους, που ανήκει στον Κρητικό επιχειρηματία. Ενδιαφέρον απόκτησης των εγκαταστάσεων είχε εκδηλώσει και άλλη εταιρεία catering που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα και ανήκει σε ξένα συμφέροντα.
Η Γευσήνους ΑΕ όπως και η προκάτοχός της δραστηριοποιείται στις «κλειστές αγορές» όπως είναι τα νοσοκομεία, τα πανεπιστήμια αλλά και οι επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα. Σήμερα, όπως ανέφερε ο Μανώλης Βαβουράκης, η εταιρεία του, την οποία ελέγχει κατά 70%, εξυπηρετεί περισσότερες από 25 επιχειρήσεις καλύπτοντας τις επισιτιστικές ανάγκες των 15.000 περίπου υπαλλήλων που αυτές απασχολούν. Μεταξύ των εταιρειών συγκαταλέγονται η Citibank, η ΙNG, το Κολέγιο Αθηνών, ο Γερμανός, ο όμιλος Βαρδινογιάννη κ.λπ.
Στόχος του Μανώλη Βαβουράκη είναι να συμμετάσχει η εταιρεία του και σε διαγωνισμούς που διεξάγει το Δημόσιο. Όπως δήλωσε ο ίδιος, πρόσφατα η εταιρεία του πήρε την σίτιση του Νοσοκομείου Αγ. Αναργύρων, ενώ έχει καταθέσει προσφορά και για τον διαγωνισμό του ΕΑΒ.
Στις άμεσες προτεραιότητες του ίδιου είναι, επίσης, να αυξήσει τον αριθμό των ημερήσιων γευμάτων που παράγονται στις εγκαταστάσεις από 4.500 που είναι σήμερα σε περίπου 8.000 γεύματα. Αύξηση που, όπως υποστηρίζει ο ίδιος, μπορεί να πραγματοποιηθεί χωρίς ιδιαίτερες επενδύσεις, καθώς οι εγκαταστάσεις της εταιρείας, λόγω του ότι δημιουργήθηκαν για την Ολυμπιάδα του 2004, είναι εξαιρετικών προδιαγραφών. Η εταιρεία επίσης λειτουργεί υποκατάστημα με δική του παραγωγική μονάδα και στο Ρέθυμνο της Κρήτης, με παραγωγή που φθάνει τα 650 γεύματα ημερησίως.
Σε οικονομικό επίπεδο, ο φετινός τζίρος της Γευσήνους εκτιμάται ότι θα είναι ενισχυμένος κατά 25% έναντι του περυσινού διαστήματος, φθάνοντας τα 6 εκατ. ευρώ (από περίπου 4,2 εκατ. ευρώ που ήταν πέρυσι), ενώ όπως τόνισε ο Μανώλης Βαβουράκης θα είναι και για πρώτη φορά κερδοφόρα.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr