Φτιάχνοντας τη συνταγή μίας «σούπερ κρέμας» με βάση τα φουντούκια και το κακάο, στην οποία έδωσε το 1964 το όνομα «Nutella» έχτισε μία αυτοκρατορία. Η Nutella στην αρχική της μορφή ονομαζόταν “Pasta Gianduja”.
Tο πρώτο συνθετικό (Pasta) σημαίνει πάστα και το δεύτερο (Gianduja) αναφέρεται σε έναν καρναβαλικό χαρακτήρα που θα βρούμε στις πρώτες διαφημίσεις του προίοντος. Η Pasta Gianduja αρχικά κυκλοφόρησε σε καρβέλια τυλιγμένα με αλουμινόχαρτο, έτσι ώστε οι μητέρες να κόβουν κομμάτια και να φτιάχνουν sandwich στα παιδιά τους. Χαρακτηριστικό είναι ότι πολλά παιδιά πετούσαν το ψωμί και έτρωγαν μόνο την Pasta Gianduja.
Αυτά τα πρώτα αποφασιστικά βήματα τα οφείλουν στα προϊόντα που έφεραν στον κόσμο, ο Pietro Ferrero και ο γιός του Michele, τότε πολύ νέος.
Ο όμιλος Φερέρο (Kinder, Ferrero Rocher, Mon Cheri) απασχoλεί σήμερα περισσότερους από 22.000 υπαλλήλους σε ολόκληρο τον κόσμο και έχει ετήσιο κύκλο εργασιών ύψους άνω των 8 δισεκατομμυρίων ευρώ.
Ο Μικέλε Φερέρο είχε παραδώσει τα ηνία της επιχείρησής του το 2011 στον γιο του Τζιοβάνι. Σύμφωνα με το περιοδικό Forbes, η οικογένεια Φερέρο είναι κάτοχος μίας από τις μεγαλύτερες περιουσίες της Ιταλίας, που εκτιμάται στα 14,9 δισεκατομμύρια ευρώ.
Ο Όμιλος αποτελείτο από εβδομήντα δύο θυγατρικές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων των τριάντα οκτώ επιχειρηματικών μονάδων, δεκαπέντε εργοστασίων παραγωγής και τριών κοινωνικών επιχειρήσεων, και τα προϊόντα της πωλούνται σε περισσότερες από εκατό χώρες.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr