• ΓΔ: 00
 • FTSE/ΧΑ LARGE CAP0
 • FTSE ΧΑ MID CAP0
 • Τζίρος0
 • €/$ 0 €/£ 0
  BTC 0 ETH 0 XRP 0
0
0
 • Nasdaq00%
 • S&P 50000%
 • CAC 4000%
 • DAX00%
 • FTSE 10000%
 • Nikkei 22500%

ΤΙΤΑΝ: Εξετάζει έκδοση νέων ομολογιών 250 εκατ. ευρώ

10:20 - 07 Ιουν 2016 | ΤΣΙΜΕΝΤΑ & ΟΡΥΚΤΑ
Σε πρόταση εξαγοράς προς τους κατόχους εγγυημένων ομολογιών λήξης Ιανουαρίου 2017 προχωρά η Titan Global Finance, θυγατρική της Α.Ε. ΤΣΙΜΕΝΤΩΝ ΤΙΤΑΝ, ενώ την ίδια στιγμή ανακοίνωσε και την πρόθεση της να προχωρήσει στην έκδοση νέων εγγυημένων ομολογιών ποσού €250.000.000 για την εξαγορά των υφιστάμενων ομολογιών, μεταξύ άλλων.

Ειδικότερα, η TITAN GLOBAL FINANCE PLC ( ο "Εκδότης"), θυγατρική εταιρία της Α.Ε. ΤΣΙΜΕΝΤΩΝ ΤΙΤΑΝ, ανακοίνωσε στο Χρηματιστήριο του Λουξεμβούργου πρόταση εξαγοράς που απευθύνει προς τους κατόχους ομολογιών που εξέδωσε τον Δεκέμβριο του 2012, εγγυημένων από την Α.Ε. ΤΣΙΜΕΝΤΩΝ ΤΙΤΑΝ, συνολικού ποσού εκδόσεως Ευρώ 200.000.000 και τρέχοντος υπολοίπου Ευρώ 197.000.000, με τοκομερίδιο 8,75 % και λήξη τον Ιανουάριο 2017 (οι "Υφιστάμενες Ομολογίες"). Η πρόταση αφορά στο σύνολο ή μέρος των Υφισταμένων Ομολογιών πριν την ως άνω λήξη τους ( η "Πρόταση Εξαγοράς").

 

Η Πρόταση Εξαγοράς προβλέπει την καταβολή από τον Εκδότη στους κατόχους Υφισταμένων Ομολογιών, σε μετρητά, ποσού ευρώ 1042,50 ανά 1000 ευρώ ονομαστικής αξίας Υφισταμένων Ομολογιών πλέον δεδουλευμένων τόκων μέχρι και την προηγουμένη της ημερομηνίας καταβολής και ημερομηνία καταβολής μέχρι την 17η Ιουνίου 2016, σύμφωνα με τους όρους και υπό τις προϋποθέσεις της Πρότασης Εξαγοράς που παρατίθενται αναλυτικά στο πληροφοριακό δελτίο που θα είναι διαθέσιμο για τους κατόχους Υφισταμένων Ομολογιών.

Η πρόταση εξαγοράς προϋποθέτει την άντληση κεφαλαίων από την επιτυχή τιμολόγηση νέων ομολογιών, τις οποίες προτίθεται να εκδώσει ο Εκδότης, με την εγγύηση της Α.Ε. ΤΣΙΜΕΝΤΩΝ ΤΙΤΑΝ, ποσού 250.000.000 ευρώ, σταθερού επιτοκίου και πενταετούς διάρκειας. Για την πρόθεση έκδοσης των νέων ομολογιών ακολουθεί ειδική ανακοίνωση.


Οι τράπεζες EUROBANK Ergasias S.A. και HSBC Bank plc θα ενεργήσουν ως Διοργανώτριες (Dealer Managers) και η εταιρία Lucid Issuer Services Limited έχει αναλάβει τη διοικητική διαχείριση της Πρότασης Εξαγοράς.

 

Έκδοση νέων εγγυημένων ομολογιών

Ταυτόχρονα, η TITAN GLOBAL FINANCE PLC ( ο "Εκδότης"), θυγατρική εταιρία της Α.Ε. ΤΣΙΜΕΝΤΩΝ ΤΙΤΑΝ, ανακοίνωσε ότι προτίθεται να προβεί στην έκδοση νέων ομολογιών ποσού €250.000.000, πενταετούς διάρκειας, με την εγγύηση της Α.Ε. ΤΣΙΜΕΝΤΩΝ ΤΙΤΑΝ (οι "Νέες Ομολογίες"), οι οποίες αναμένεται να εισαχθούν προς διαπραγμάτευση στο Χρηματιστήριο της Ιρλανδίας.

Διαχειρίστριες ( Managers) για την έκδοση και διάθεση των ομολογιών ορίστηκαν οι τράπεζες HSBC Bank plc, Merrill Lynch International, Société Générale, ΑΛΠΗΑ ΒΑΝΚ A.E., Credit Suisse Securities(Europe) Limited, EUROBANK Ergasias S.A., ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΑΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΕ και Raiffeisen Bank International AG.


Τα κεφάλαια που θα αντληθούν από την έκδοση των Νέων Ομολογιών θα χρησιμοποιηθούν κατά την απόλυτη κρίση του Εκδότη (α) για την εξαγορά από αυτόν των ομολογιών εκδόσεώς του με τοκομερίδιο 8.75% και λήξη τον Ιανουάριο 2017 ( οι "Υφιστάμενες Ομολογίες"), πριν τη λήξη τους, σύμφωνα με τους όρους της Πρότασης Εξαγοράς που ανακοινώθηκε σήμερα, (β) για την αποπληρωμή Υφισταμένων Ομολογιών κατά το χρόνο λήξης τους τον Ιανουάριο 2017, οι οποίες δεν θα έχουν αποπληρωθεί πριν η λήξη τους σύμφωνα με την Πρόταση Εξαγοράς και (γ) για την επίτευξη γενικών εταιρικών σκοπών του Εκδότη.

Η έκδοση των Νέων Ομολογιών τελεί υπό προϋποθέσεις και ιδίως από την αποδεκτή από τον Εκδότη τιμολόγησή τους.

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman