• ΓΔ: 00
  • FTSE/ΧΑ LARGE CAP0
  • FTSE ΧΑ MID CAP0
  • Τζίρος0
  • €/$ 0 €/£ 0
    BTC 0 ETH 0 XRP 0
Image on Reporter.gr
0
0
  • Nasdaq00%
  • S&P 50000%
  • CAC 4000%
  • DAX00%
  • FTSE 10000%
  • Nikkei 22500%

Eurobank: UBS, Deutsche Bank, Merrill Lynch και Citigroup για τα αποτελέσματα

10:56 - 10 Μαϊ 2007 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Η ισχυρή ανάπτυξη των δανείων και η συγκράτηση των περιθωρίων και του καθαρού επιτοκιακού περιθωρίου, κατατάσσεται στα θετικά για τα αποτελέσματα της Eurobank από τους αναλυτές. Συγκεκριμένα η ανάπτυξη των δανείων επιταχύνθηκε στο 30,3% στο πρώτο τρίμηνο από 27,4% στο σύνολο του 2006 ωθούμενο από όλες τις υποκατηγορίες και κυρίως από τα δάνεια προς ΜΜΕ.

Τα περιθώρια των δανείων των στεγαστικών δανείων σημείωσαν μείωση μόλις 6μβ ενώ τα περιθώρια των καταναλωτικών δανείων σημείωσαν αύξηση κατά 6μβ. Κατά συνέπεια το καθαρό περιθώριο τόκων διατηρήθηκε στο 3,24% από 3,27% τόσο στο πρώτο τρίμηνο του 2006 και το σύνολο του 2006. Τέλος οι δραστηριότητες στην «Νέα Ευρώπη» συνέχισαν την ταχεία ανάπτυξή τους με τα δάνεια να σημειώνουν αύξηση 163% σε ετήσια βάση (94% οργανικά) και τα καθαρά κέρδη εξαιρουμένης της Πολωνίας και της Ουκρανίας κατά 138% στα 16,2εκατ. Η Marfin διατήρησε σχεδόν αμετάβλητες τις εκτιμήσεις της, ενώ διατήρησε την τιμή στόχο των 35,30 ευρώ και τη σύσταση αγοράς. Για το σύνολο της χρήσης περιμένει καθαρά κέρδη 826,4 εκατ. μία εκτίμηση που είναι κατά 2,3% υψηλότερη από την προηγούμενη.

Σε ό,τι αφορά τους ξένους οίκους, στα 37,90 ευρώ από 36,10 ευρώ ανέβασε την τιμή στόχο για τη μετοχή της Eurobank η UBS μετά και την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του πρώτου τριμήνου, ενώ διατηρεί τη σύσταση αγοράς 1. Ο οίκος αναφέρει πως τα αποτελέσματα ήταν ανώτερα των εκτιμήσεων της αγοράς. Η UBS αποδίδει την αύξηση στην τιμή στόχο στα ισχυρότερα έσοδα από τόκους. Μάλιστα τονίζει πως η πίεση στα περιθώρια δείχνει πως χαλαρώνει. Ο οίκος αναθεώρησε τις εκτιμήσεις του για τα κέρδη ανά μετοχή της τρέχουσας χρήσης κατά 5,3% και της επόμενης κατά 5%.

Ανώτερα των εκτιμήσεων της Deutsche Bank ήταν τα αποτελέσματα και ο οίκος τονίζει πως η Eurobank παραμένει η κορυφαία του επιλογή στην Ελλάδα με σύσταση αγοράς και τιμή στόχο τα 37 ευρώ. Ο οίκος δεν άλλαξε τις εκτιμήσεις του για τις χρήσεις 2008 και 2009 αλλά αναφέρει πως ίσως θα πρέπει να περιμένει αναθεωρήσεις από την αφορά καθώς οι μέσες εκτιμήσεις είναι συντηρητικές και ειδικά για το 2009 οι εκτιμήσεις για τα κέρδη είναι χαμηλότερες από αυτές της διοίκησης. Αναφορικά με την τρέχουσα χρήση αύξησε τις προβλέψεις κατά 4%. Για το 2009 η DB έχει εκτιμήσεις υψηλότερες κατά 5% από το στόχο της διοίκησης.

Η Merrill Lynch διατηρεί την ουδέτερη σύσταση για τη μετοχή και σημειώνει πως είναι πολύ νωρίς για να «γυρίσει» θετική. Η γρήγορη επέκταση στο εξωτερικό συμπιέζει τα αποτελέσματα βραχυπρόθεσμα και ο οίκος βλέπει πως υπάρχει περιθώριο για περαιτέρω πίεση των κερδών σε σύγκριση με τον ανταγωνισμό λόγω της υψηλότερης έκθεσης στην καταναλωτική πίστη. Τα καθαρά κέρδη ήταν κατά 17% υψηλότερα των εκτιμήσεων του οίκου λόγω των μεγαλύτερων εσόδων αλλά σύμφωνα με τις εκτιμήσεις σε επίπεδο κόστους.

Σημαντικά υψηλότερα και συγκεκριμένα κατά 14% ήταν τα αποτελέσματα κατά τη Citigroup και ο οίκος διατηρεί την τιμή στόχο των 35 ευρώ με σύσταση αγοράς 1. Ωστόσο αναθεώρησε προς τα πάνω κατά 1% περίπου τις εκτιμήσεις της για τα κέρδη ανά μετοχή της τρέχουσας χρήσης καθώς και της επόμενης και κατά 3% της χρήσης 2009. Η Eurobank Ακολουθήστε το reporter.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr
Reporter.gr on Google News

Image on Reporter.gr Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman