• ΓΔ: 00
 • FTSE/ΧΑ LARGE CAP0
 • FTSE ΧΑ MID CAP0
 • Τζίρος0
 • €/$ 0 €/£ 0
  BTC 0 ETH 0 XRP 0
0
0
 • Nasdaq00%
 • S&P 50000%
 • CAC 4000%
 • DAX00%
 • FTSE 10000%
 • Nikkei 22500%

Επανασύνδεση του ρεύματος για όσους αποδεδειγμένα δεν μπορούν να πληρώσουν

11:05 - 10 Μαϊ 2020 | ΕΝΕΡΓΕΙΑ
«Αυξήσαμε το κονδύλι από τον κρατικό Προϋπολογισμό και σε λίγες ημέρες θα ανακοινωθεί η στήριξη ευάλωτων καταναλωτών της ΔΕΗ, που λόγω αδυναμίας να ανταπεξέλθουν στις οφειλές τους, ήρθαν αντιμέτωποι με διακοπή ηλεκτροδότησης».

Αυτό τόνισε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας στον ΑΝΤ1. Παράλληλα, συμπλήρωσε ότι "θα υπάρξει επανασύνδεση του ρεύματος για αυτούς τους πολίτες, που αποδεδειγμένα και αντικειμενικά δεν μπορούν να είναι συνεπείς στην εξόφληση των λογαριασμών", ενώ επανέλαβε ότι ισχύουν τα μέτρα βοήθειας, με την υπαγωγή στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο.

Περιβαλλοντικό νομοσχέδιο

Ο κ. Χατζηδάκης υπεραμύνθηκε ακόμη του περιβαλλοντικού νομοσχεδίου που πριν από λίγα 24ώρα υπερψηφίστηκε από την Βουλή. Όπως είπε, ήταν άστοχη και άδικη η κριτική που ασκήθηκε από την αντιπολίτευση και τις περιβαλλοντικές οργανώσεις σε όλα τα επιμέρους θέματα, από τις εξορύξεις μέχρι την αδειοδότηση για δράσεις σε περιοχές Natura.

"Ήταν λάθος των παλαιών κυβερνήσεων ότι δεν προχώρησαν τους δασικούς χάρτες και ορθό ότι τους προχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ, όμως οι χάρτες δεν έγιναν σωστά, καθώς έχουμε 170.000 ενστάσεις σε όλες τις χώρες, συχνά με επίκληση σε έγγραφα πολλών δεκαετιών και διάφορες δικαιολογίες. Εμείς είπαμε όποιος φέρει χαρτί από το Ελληνικό Κράτος και αποδείξει ότι δεν έχει δασωθεί η ιδιοκτησία του, μπορεί να την αποχαρακτηρίσει από δασική, μέσω των δεκάδων επιτροπών, η αμοιβή των οποίων έχει συνδεθεί με την αποτελεσματικότητα τους, ώστε να διεκπεραιωθούν οι υποθέσεις μέσα σε δύο χρόνια και όχι σε 27 χρόνια", ανέφερε αναλυτικότερα ο κ. Χατζηδάκης.

Εκλογές και ανασχηματισμός

Αναφορικά με τα σενάρια για ανασχηματισμό και πρόωρες εκλογές, ο κ. Χατζηδάκης είπε "δεν θέλω να σχολιάσω κάτι. Αυτό που χρειάζεται είναι να κάνουμε όλοι την δουλειά μας, που αφορά την αντιμετώπιση του κορονοϊού και την οικονομική κρίση, στην Ελλάδα και όλη την Ευρώπη. Να μην ασχοληθούμε με τακτικισμούς και πολιτικάντικα κόλπα, αυτό δείχνει και η αποδοχή του κόσμου στις δημοσκοπήσεις".

"Έχουμε νομιμοποίηση και στην Βουλή και στον λαό. Η αλήθεια είναι ότι εκλεγήκαμε για να αντιμετωπίσουμε τα θέματα της οικονομίας τα οποία μπαίνουν τώρα σε άλλο δρόμο, έχουμε και το Μεταναστευτικό, έχουμε και τον κορονοϊό. Με την σοβαρότητα που δείχνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα προχωρήσουμε", προσέθεσε ο Υπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Τρίτος κύκλος στο «Εξοικονομώ»

Καταλήγοντας, ο κ. Χατζηδάκης ανακοίνωσε ότι "θα βγει τρίτος κύκλος του Προγράμματος "Εξοικονομώ", σίγουρα μέσα στην χρονιά. Είναι το πιο κατανοητό από όλα τα προγράμματα του ΕΣΠΑ και πέραν των άλλων έχει περιβαλλοντικό αποτύπωμα, βοηθά τα νοικοκυριά και τον κλάδο της οικοδομής".

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman