• ΓΔ: 00
 • FTSE/ΧΑ LARGE CAP0
 • FTSE ΧΑ MID CAP0
 • Τζίρος0
 • €/$ 0 €/£ 0
  BTC 0 ETH 0 XRP 0
0
0
 • Nasdaq00%
 • S&P 50000%
 • CAC 4000%
 • DAX00%
 • FTSE 10000%
 • Nikkei 22500%

Στα €138 εκατ. ο τζίρος της Groupama για το 2015

18:31 - 16 Μαρ 2016 | ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ
Το 2015, η Groupama Ασφαλιστική εδραίωσε τη θέση της ως μια από τις σταθερές αξίες της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς, αναφέρει η εταιρία σε σχετική ανακοίνωση.

Με κύκλο εργασιών ύψους 138,239 εκ., εκ των οποίων 53,6 στον κλάδο Ζωής και Υγείας και 84,6 εκ. στις γενικές ασφαλίσεις, η εταιρία διατήρησε τη θέση της στην αγορά, ενώ κατόρθωσε να αυξήσει το μερίδιο αγοράς της στις γενικές ασφαλίσεις, επιτυγχάνοντας βελτίωση των επιδόσεών της σε καίριους κλάδους.

Στον κλάδο Αυτοκινήτου, η εταιρία διεύρυνε το χαρτοφυλάκιο της, αυξάνοντας το στόλο της κατά 1,6%, καθώς και το μερίδιο αγοράς της, το οποίο διαμορφώνεται στο 5%, έναντι 4,7% το 2014.

Γενικότερα, με βάση τα στοιχεία της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος, η Groupama Ασφαλιστική επέδειξε καλύτερες αντοχές στις δυσκολίες από την υπόλοιπη αγορά, η οποία κατέγραψε μείωση -13,7% των ασφαλίστρων στην Αστική Ευθύνη, έναντι -10,6% για την εταιρία, αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Σε ό,τι αφορά τις πρόσθετες καλύψεις του κλάδου Αυτοκινήτου, η Groupama Ασφαλιστική κατέγραψε αύξηση 1,8%, ενώ η υπόλοιπη αγορά σημείωσε μείωση -8,2% κατά μέσο όρο.

Στον κλάδο Πυρός, αυξήθηκε επίσης ελαφρά το μερίδιο αγοράς της εταιρίας (6,5% από 6,2% το 2014) ενώ σημειώθηκε ταυτόχρονα αύξηση των ασφαλίστρων +4,3%, έναντι -1,1% κατά μέσο όρο για την αγορά, με βάση τα στοιχεία της ΕΑΕΕ.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στη νέα παραγωγή Ζωής και Υγείας, η οποία ανήλθε στα 14,4 εκατ. ευρώ, παρά τη δυσμενή επίδραση των Capital controls, ειδικά στον τομέα των επενδυτικών/ αποταμιευτικών προϊόντων. 

Στις ασφαλίσεις Υγείας, η εταιρία πέτυχε ανάπτυξη του χαρτοφυλακίου της κατά +8%, έχοντας εμπλουτίσει τη γκάμα προϊόντων. Σημειώνεται ότι θετικό πρόσημο καταγράφει η εταιρία τόσο στα ατομικά συμβόλαια (+8,1%), όσο και στα ομαδικά (+23,5%), σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Σημαντική παράμετρο στην συνολική λειτουργία της εταιρίας αποτελεί η διαχείριση κινδύνων που αποτυπώνεται στο δείκτη ζημιών και εξόδων, ο οποίος κυμάνθηκε και το 2015 σε εξαιρετικά επίπεδα, της τάξης του 82% (combined ratio) στις γενικές ασφαλίσεις.Παράλληλα, κατά το έτος 2015, η Groupama Ασφαλιστική ενίσχυσε το πελατοκεντρικό χαρακτήρα της, αναδιοργανώνοντας τις εσωτερικές διαδικασίες και εκσυγχρονίζοντας περαιτέρω τα συστήματα μέσω των οποίων εξυπηρετούνται οι ασφαλισμένοι της, είτε απευθείας (Κέντρο Εξυπηρέτησης Πελατών, διαδικτυακός Χώρος Πελατών ) – είτε μέσω των πρακτόρων και ασφαλιστικών συμβούλων με τους οποίους συνεργάζεται (Πλατφόρμα Cheetah).

Αλλαγή διεύθυνσης

Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί μέσω δελτίου Τύπου στις 23 Φεβρουαρίου 2016, με απόφαση της αρμόδιας Επιτροπής της Groupama SA, καθήκοντα Γενικού Διευθυντή αναλαμβάνει από τις αρχές Απριλίου ο κ. Χρήστος Κάτσιος, παίρνοντας τη σκυτάλη από τον κ. Bertrand Woirhaye, στον οποίον ο Όμιλος Groupama ανέθεσε τη γενική διεύθυνση της ουγγρικής θυγατρικής του.

«Η αλλαγή αυτή», όπως διευκρινίζει ο κ. Bertrand Woirhaye, «εντάσσεται στην πάγια πρακτική του Ομίλου Groupama, ο οποίος αναθέτει συνήθως σε στελέχη από τη μητρική εταιρία στη Γαλλία τη διοίκηση των θυγατρικών του κατά την περίοδο προσαρμογής τους στα αυστηρά πρότυπά του. Με την ολοκλήρωση, όμως, της «σύγκλισης» αυτής, η Γενική Διεύθυνση ανατίθεται σε στέλεχος της χώρας όπου δραστηριοποιείται η κάθε θυγατρική, εφόσον φυσικά πληροί τα πολύ απαιτητικά κριτήρια του Ομίλου».

Η επιλογή του κ. Κάτσιου είναι συνέπεια τόσο της πολυετούς εμπειρίας του στον ασφαλιστικό τομέα σε Ελλάδα και Εξωτερικό, όσο και των πολύ θετικών αποτελεσμάτων που έχει επιτύχει ως επικεφαλής της Εμπορικής Διεύθυνσης της Groupama Ασφαλιστικής, αναφέρει η ανακοίνωση.

Ο κ. Κάτσιος θα αναλάβει τα καθήκοντά του από τις αρχές Απριλίου, με τον κ. Laurent Thuillier να διατελεί Βοηθός Γενικός Διευθυντής, αρμόδιος μεταξύ άλλων για την Οργάνωση και Διαδικασίες, που είχαν τεθεί προσωρινά υπό την ευθύνη του κ. Κάτσιου.

Προοπτικές για το 2016

Στόχος της είναι να ενισχύσει τη θέση της και να διατηρήσει την κερδοφορία της μέσω της συνετής διαχείρισης, αλλά και καινοτόμων προγραμμάτων και λύσεων, προς όφελος των πελατών της.

Χωρίς να παραμελεί τους άλλους κλάδους ασφάλισης (μεταφορές, σκάφη) που όμως εξαρτώνται περισσότερο από μακροοικονομικά μεγέθη, η εταιρία θα συνεχίσει να αναπτύσσει το χαρτοφυλάκιό της στους κλάδους Αυτοκινήτου και Πυρός, αλλά και στις ατομικές ασφαλίσεις Υγείας.

Προς τη κατεύθυνση αυτή, θα προχωρήσει στη βελτιστοποίηση των διαδικασιών και πόρων της μέσω της προσαρμογής στα δεδομένα της των μεγάλων projects του Ομίλου, αναφέρει στην ανακοίνωση.

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman