• ΓΔ: 00
 • FTSE/ΧΑ LARGE CAP0
 • FTSE ΧΑ MID CAP0
 • Τζίρος0
 • €/$ 0 €/£ 0
  BTC 0 ETH 0 XRP 0
0
0
 • Nasdaq00%
 • S&P 50000%
 • CAC 4000%
 • DAX00%
 • FTSE 10000%
 • Nikkei 22500%

Κτίρια γραφείων και πολυκατοικίες στο μάτι επενδυτών για ξενοδοχεία

15:48 - 19 Σεπ 2018 | ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Επενδυτικό ενδιαφέρον σε κτήρια γραφείων και πολυκατοικίες εκδηλώνεται εσχάτως από ξένους σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν κατά τη δημοσιογραφική παρουσίαση του συνεδρίου Mediterranean Resort and Hotel Real Estate Forum (MR&H) που διοργανώνει η Questex Group και ο Οργανισμός Enterprise Greece στις 17- 19 Οκτωβρίου στην Αθήνα.

Το αυξημένο επενδυτικό ενδιαφέρον, μάλιστα, έχει στραφεί από τα έτοιμα ξενοδοχεία και σε αγορές γης για ανάπτυξης μονάδων από το μηδέν. Κίνητρο για όλα αυτά η εκρηκτική άνοδος του Ελληνικού τουρισμού, που φέτος αναμένεται να σπάσει κάθε ρεκόρ.

Σκοπός του φόρουμ Mediterranean Resort and Hotel Real Estate Forum (MR&H) είναι να φέρει κοντά επενδυτές για να ανοιχτεί το έδαφος για νέες ευκαιρίες.  Η Ελληνική οικονομία έχει λαμπρό μέλλον. Τουρισμός ενέργεια και logistics είναι τομείς αιχμής» τόνισε ο Mark Cheney από την Questex Group. Μάλιστα επικαλούμενος αναλύσεις ειδικών ανέφερε ότο περίπου 25 δισεκ επενδύσεις είναι προς υλοποίηση με δυνατότητα δημιουργίας 600.000 θέσεων εργασίας στην Ελλάδα στον κλάδο του τουρισμού.

«Ο ρόλος  του Ελληνικού τουρισμού είναι σημαντικός για τον Μεσογειακό και τον Παγκόσμιο τουρισμό. Το φόρουμ είναι ένα υψηλού επιπέδου συνέδριο που επικεντρώνεται σε ξενοδοχεία κτλ. Η χώρα έχει απαράμιλλη δυναμική στον τουρισμό

Τα επόμενα χρόνια θα γίνει επενδυτικό hub. Το συνέδριο αναδεικνύει τη δυναμική του αύριο, το Μεσογειακό τουριστικό προϊόν.  Η χώρα μας κτυπά την πόρτα του μεγάλου κλαμπ. Ο Μεσογειακός τουρισμός έχει πολλές όψεις. Η ποικιλότητα της χώρας και της Μεσογείου είναι μοναδική. Αυτή η εναλλαγή δίνει μια μοναδικότητα στη χώρα» τόνισε ο Γρηγόρης Στεργιούλης πρόεδρος του Enterprise Greece. «Τα επόμενα χρόνια θα γίνει επενδυτικό hub. Το συνέδριο αναδεικνύει τη δυναμική του αύριο, το Μεσογειακό τουριστικό προϊόν.  Η χώρα μας κτυπά την πόρτα του μεγάλου κλαμπ. Ο Μεσογειακός τουρισμός έχει πολλές όψεις. Η ποικιλότητα της χώρας και της Μεσογείου είναι μοναδική. Αυτή η εναλλαγή δίνει μια μοναδικότητα στη χώρα.

Η περιοχή μας φλέγεται αλλά η χώρα μας είναι πιο σταθερή και προηγμένη χώρα, να διεκδικήσουμε το μερίδιο που μας ανήκει. Να μάθουμε από τα λάθη μας. Μπορούμε καλύτερα» συμπλήρωσε ο κ. Στεργιούλης.

«Το επενδυτικό ενδιαφέρον ξεκίνησε από έτοιμες μονάδες και τώρα βλέπουμε και έναν μετασχηματισμό» τόνισε η Αγγέλα Μιχαλοπούλου Γεν. Διευθύντρια, Επενδύσεων  Enterprise Greece. «Ψάχνουν στα αστικά κέντρα Αθήνα, Ηράκλειο και Θεσσαλονίκη  αστικά κτήρια γραφείων κτλ για αλλαγή χρήσης και  χρήση δημοσίων κτηρίων (Ταμεία). Θετικό ότι περιμένουμε  τα τρία ξενοδοχεία των Ταμείων στην Αθήνα, Στην αρχή ήταν περιορισμένος ο αριθμός για αναπτύξεις από το μηδέν τώρα ζητούν και τις λεγόμενες green field (οικόπεδα για χτίσιμο από το μηδέν).

Ζητούν ακίνητα σε Κρήτη, Δωδεκάνησα,  Πελοπόννησο Χαλκικδική και υπάρχει τάση ανάπτυξης στη Δυτική Ελλαδα, π.χ. ανοίγει το πρώτο Moxy στην Πάτρα» ανέφερε η κα Μιχαλοπούλου[που υπογράμμισε τη δυναμική του προγράμματος golden visa που ειδικά για Κινέζους και Τούρκους έχει μεγάλη ανάπτυξη από μήνα σε μήνα.

Σεπτέμβρης των ρεκόρ

«Το Σεπτέμβριο θα έχουμε 5,5 εκ και ξεχωρίζει ως καλύτερος μήνας. Και ο Οκτώβρης θα είναι καλό κι θα επεκταθεί και στο Νοέμβριο. Αύξηση 18,9% αύξηση το πρώτο εξάμηνο και πάμε για πάνω από 15 δισεκ. Το ποσοστό στα έσοδα είναι μεγαλύτερο από το ποσοστό των αφίξεων» ανέφερε μιλώντας στην παρουσίαση του φόρουμ MR&H ο Ιωάννης Γούλιος. Γ.Γ. του ΕΟΤ.

Στην ανάγκη προώθησης παρεμβάσεων για την απλοποίηση των αδειοδοτήσεων και την κατασκευή μαρινών για να μπορέσει ο Ελληνικός τουρισμός να διασφαλίσει όρους βιωσιμότητας όταν η τάση θα είναι αρνητική στάθηκε ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος Αναπληρωτής Γενικός διευθυντής Τραπέζης Πειραιώς.

Παράλληλα σημείωσε ότι οι επενδυτές κυρίως ζητούν από τις τράπεζες έτοιμα ξενοδοχεία για να αποφύγουν την εμπλοκή με τη γραφειοκρατία.

«Πρέπει να προσέξουμε γιατί η Τουρκία του χρόνου θα είναι 80% πιο φτηνή και είναι πιο μπροστά στις μαρίνες» τόνισε και συμπλήρωσε: «Η χώρα χρειάζεται μαρίνες, αν θέλουμε να έχουμε υψηλής στάθμης τουρισμού».

Γιώργος Αλεξάκης

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman