• ΓΔ: 00
 • FTSE/ΧΑ LARGE CAP0
 • FTSE ΧΑ MID CAP0
 • Τζίρος0
 • €/$ 0 €/£ 0
  BTC 0 ETH 0 XRP 0
0
0
 • Nasdaq00%
 • S&P 50000%
 • CAC 4000%
 • DAX00%
 • FTSE 10000%
 • Nikkei 22500%

Τι συζήτησαν ο Ν. Δένδιας με τον Β. Σόιμπλε στο Βερολίνο

15:53 - 19 Αυγ 2014 | Οικονομία
Όλα τα θέματα που αφορούν την πορεία καθώς και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, με επίκεντρο το φορολογικό, τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και το Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο, τέθηκαν επί τάπητος την Τρίτη στη συνάντηση που είχε στο Βερολίνο ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Νίκος Δένδιας με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών κ. Wolfgang Schauble.

"[...] κατά την συνάντηση με τον κ Σόιμπλε, που έγινε σε εξαιρετικά εγκάρδιο κλίμα, υπήρξε μια ευρύτατη συζήτηση μίας ώρας για όλα τα θέματα που αφορούν την ελληνική οικονομία, την εξέλιξη του προγράμματος σταθεροποίησης, αλλά και τις σημερινές προκλήσεις. Αφενός την κρίση στην Ουκρανία και τις συνέπειες που αυτή μπορεί να έχει για την Ευρώπη και την Ελλάδα σε συνδυασμό με τις δυνατότητες του γερμανικού παράγοντα να επηρεάσει την κρίση αυτή, και αφετέρου επίσης και για τα μελλοντικά σενάρια που αφορούν την ελληνική οικονομία. Τη δυνατότητά μας, όπως διαφαίνεται, να φύγουμε οριστικά από την κρίση, οριστικά πλέον να βρεθούμε έξω από το τούνελ, στο φως", δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης.

 

Όπως είπε, συζητήθηκαν τα θέματα που αφορούν στη φορολογία, δηλαδή "το πώς θα μπορούσε η ελληνική οικονομία να λειτουργήσει σε ένα πλαίσιο με λιγότερους φόρους" και παράλληλα η χρηματοδότηση καθώς και η στήριξη "με ισχυρά αναπτυξιακά εργαλεία" των ελληνικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

"Τελικά", επισήμανε ο κ. Δένδιας, "η ανεργία στην Ελλάδα δεν μπορεί να καταπολεμηθεί εάν η οικονομία δεν λειτουργήσει σωστά, εάν δεν δημιουργηθούν νέα προϊόντα, νέες επιχειρήσεις, εάν δεν μετακινηθεί ρευστότητα προς την οικονομία, αν δεν αυξηθούν οι εξαγωγές. Η βοήθεια του γερμανικού παράγοντα σε μια τέτοια κατεύθυνση μπορεί και πρέπει να είναι σημαντική".

 

asoimple190814

Τουρισμός και start-ups

Προηγουμένως, το πρωί της Τρίτης, ο κ. Δένδιας συναντήθηκε στην καγκελαρία με τον υπουργό Επικρατείας της Γερμανίας κ. Helge Braun, με τον οποίο συζήτησε για θέματα που αφορούν την ενίσχυση της επιχειρηματικής δραστηριότητας και της επαγγελματικής εκπαίδευσης, όπως π.χ. στον τομέα του Τουρισμού. Ο Έλληνας υπουργός αναφέρθηκε επίσης στο σχέδιο της ελληνικής κυβέρνησης για την προώθηση της καινοτομίας και την υποστήριξη των νεοφυών επιχειρήσεων (start-ups), το οποίο έτυχε θετικής ανταπόκρισης από τον κ. Braun.

Στήριξη στο Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο

Το βράδυ της Δευτέρας, ο υπουργός Ανάπτυξης παρακάθισε σε δείπνο εργασίας με εκπροσώπους της γερμανικής αναπτυξιακής τράπεζας KfW.

 

Οι εκπρόσωποι της KfW δήλωσαν εντυπωσιασμένοι από την πρόοδο των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα και εξέφρασαν την πρόθεση να ολοκληρωθούν το ταχύτερο δυνατόν οι διαδικασίες σχετικά με τη λειτουργία του Ελληνικού Επενδυτικού Ταμείου, ώστε να φθάσει σύντομα η χρηματοδότηση στους τελικούς αποδέκτες και να ενισχυθεί η ρευστότητα των ελληνικών επιχειρήσεων, ιδίως των μικρομεσαίων.

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις 19:51 - 19 Αυγ 2014
Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman