• ΓΔ: 00
 • FTSE/ΧΑ LARGE CAP0
 • FTSE ΧΑ MID CAP0
 • Τζίρος0
 • €/$ 0 €/£ 0
  BTC 0 ETH 0 XRP 0
0
0
 • Nasdaq00%
 • S&P 50000%
 • CAC 4000%
 • DAX00%
 • FTSE 10000%
 • Nikkei 22500%

Ήρθε η ώρα για το επόμενο βήμα των προοδευτικών δυνάμεων, είπε ο Γ. Παπανδρέου

15:31 - 02 Ιαν 2015 | Πολιτική
Κατατέθηκαν στο Πρωτοδικείο το όνομα και τα σύμβολα του νέου κόμματος του Γιώργου Παπανδρέου, ενώ η επίσημη παρουσίαση αυτών και της ιδρυτικής παράταξης θα γίνουν αύριο στις έξι το απόγευμα στο Ίδρυμα Μπενάκη.

Την κατάθεση έκανε σήμερα Παρασκευή, το μεσημέρι, ο Γιώργος Πεταλωτής. Το πιθανότερο όνομα του νέου κόμματος είναι το «Κίνημα Αλλαγής».

 

Με την ανακοίνωση της ιδρυτικής διακήρυξης θα γίνουν γνωστά και τα ονόματα που την υπογράφουν, τα οποία θα είναι περισσότερο νέων και άγνωστων στελεχών και λιγότερο έως καθόλου από γνωστών παραγόντων της πολιτικής σκηνής, ώστε να δοθεί η εντύπωση του νέου ξεκινήματος.

 

Μάλιστα, με μια ανακοίνωση ο πρώην πρωθυπουργός γνωστοποίησε και επίσημα την απόφασή του να δημιουργήσει ένα νέο κόμμα:

 

«Ήρθε η ώρα για το επόμενο μεγάλο βήμα των προοδευτικών δυνάμεων του τόπου. Ήρθε η ώρα για να οικοδομήσουμε, όλοι μαζί, το νέο πολιτικό σπίτι που θα στεγάσει τις προοδευτικές μας αξίες, τις αξίες που μας ένωσαν και μας ενώνουν.

 

Αφουγκραζόμενοι τη δική σας φωνή, την απαίτηση χιλιάδων πολιτών από όλη την Ελλάδα, παίρνουμε την πρωτοβουλία και απευθύνουμε κάλεσμα συμμετοχής σε όλους τους προοδευτικούς πολίτες σε αυτό το νέο ξεκίνημα.

 

Αύριο, στις 5:30 μμ, στο αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη - Πειραιώς 138, δεν ιδρύουμε ένα ακόμη κόμμα. Από αύριο, συμμετέχουμε στην αφετηρία ενός Κινήματος, που μπορεί και πρέπει να ανταποκρίνεται ουσιαστικά στα μεγάλα διακυβεύματα που αφορούν τη χώρα και τον Ελληνικό λαό.

 

Ενός Κινήματος που θέλουμε να διασφαλίσει την παρουσία των πραγματικών δυνάμεων της προόδου στο επόμενο Κοινοβούλιο, των δυνάμεων που πιστεύουν και το έχουν αποδείξει στην πράξη με πραγματικές δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις, ότι η Ελλάδα δεν θα υπερβεί οριστικά την κρίση, δεν θα ανακάμψει οριστικά, αν δεν αλλάξει οριστικά, αν δεν αλλάξει συθέμελα, με βάση ένα "Ελληνικό Σχέδιο" και Θεσμούς που λειτουργούν - με τον πολίτη συμμέτοχο. Ενός Κινήματος που θα εργαστεί στην επόμενη Βουλή για να διασφαλιστούν όλες οι αναγκαίες προϋποθέσεις για μια ασφαλή και οριστική έξοδο από την κρίση.

 

Ενός Κινήματος, που θα δώσει όλες του τις δυνάμεις για να γίνει πράξη η μετάβαση στη Μεταπελατειακή Ελλάδα, με όραμα την οικοδόμηση μιάς Ελλάδας Δικαιοσύνης και Δημιουργίας.

 

Ενός Κινήματος, η συγκρότηση του οποίου θα ολοκληρωθεί με ανοιχτό, συμμετοχικό Συνέδριο - που θα προσδιοριστεί μετά τις εκλογές, όπου θα αποφασιστούν τα πάντα. Κινηματικά, συμμετοχικά, με αρχές αυτοοργάνωσης, από τη βάση. Όπως αξίζει σε ένα Κίνημα που ανταποκρίνεται στις αρχές της Δημοκρατίας, του Σοσιαλισμού και της Βιώσιμης Ανάπτυξης.

 

Ενός Κινήματος, που βάζει πρώτα την Ελλάδα και τους πολίτες της - όχι τα πάσης φύσεως πελατειακά ή άλλα συμφέροντα.

 

Με τις ευχές μου για καλή χρονιά σε όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες, απευθύνω κάλεσμα συμμετοχής,

 

Από αύριο, 3 του Γενάρη,

 

Πάμε».

Τελευταία τροποποίηση στις 17:05 - 02 Ιαν 2015
Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman