• ΓΔ: 00
 • FTSE/ΧΑ LARGE CAP0
 • FTSE ΧΑ MID CAP0
 • Τζίρος0
 • €/$ 0 €/£ 0
  BTC 0 ETH 0 XRP 0
0
0
 • Nasdaq00%
 • S&P 50000%
 • CAC 4000%
 • DAX00%
 • FTSE 10000%
 • Nikkei 22500%

Γεραπετρίτης: Απογοητεύτηκα για τη μομφή σε βάρος της εργασίας μου

15:23 - 07 Αυγ 2019 | Πολιτική
Για την κόντρα που ξέσπασε με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα το βράδυ της Τρίτης στη Βουλή μίλησε ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, τονίζοντας ότι «Απογοητεύτηκα για το γεγονός ότι υπήρξε μία μομφή σε βάρος της εργασίας μου συνολικά».

Μιλώντας στον «Θέμα 104,6» ανέφερε ότι «Απογοητεύτηκα πολύ και ο λόγος της απογοήτευσής μου ήταν για το γεγονός ότι υπήρξε μία μομφή σε βάρος της εργασίας μου συνολικά. Μία κοσμοθεωρητική προσέγγιση η οποία είναι τελείως ξένη με τα δικά μου δεδομένα. Δηλαδή, ότι θα πρέπει να στοχοποιείται εκείνος ο οποίος κάνει την δουλειά του με ακεραιότητα και ευθύνη και θα πρέπει με οποιονδήποτε τρόπο να αποτρέπεται με μία λογική φυσικής απαξίωσης από το να κατέρχεται στα δημόσια πράγματα. Ήμουν σύμβουλος του προέδρου, ουδέποτε είχα έμμισθη εντολή με τη ΝΔ»,  σχολιάζοντας τα όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας σχετικά με την επαγγελματική ενασχόλησή του και την Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο για το επιτελικό κράτος είπε ότι «Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επέλεξε να μην κάνει καμία απολύτως αναφορά στις μεγάλες αλλαγές που έρχονται και να αναφερθεί μόνο στο ζήτημα της επιτροπής ανταγωνισμού αναφέροντας ότι είμαι ο συντάκτης, πράγμα που δεν είναι ακριβές. Ο επισπεύδων σε αυτή τη διάταξη (επιτροπή ανταγωνισμού ) είναι ο υπ. Ανάπτυξης και Επενδύσεων είναι ο φυσικός συντάκτης. Είχα την υποστήριξη της επιτροπής ανταγωνισμού με εξαιρετικά χαμηλές τιμές, όπως το επέβαλε το επάγγελμά μου». 

Απαντώντας στην κριτική για την επιτροπή Ανταγωνισμού ο Γιώργος Γεραπετρίτης ανέφερε ότι «Όλα είναι δεδομένα συνεκτιμώμενα, θα κριθούν, θα συζητηθούν στη Βουλή και στο πλαίσιο αυτό η Βουλή θα αποφασίσει αν υπάρχει οποιοδήποτε πρόβλημα και ο κάθε βουλευτής θα αναλάβει το μερίδιο ευθύνης που του αναλογεί. Η Βουλή θα αποφασίσει αν υπάρχει θέμα συνταγματικότητας και με την απόφασή της θα ενσωματώσει στην πραγματικότητα. Κατά την άποψή μου δεν υφίσταται απολύτως κανένα θέμα αντισυνταγματικότητας διότι η Επιτροπή Ανταγωνισμού δεν είναι συνταγματικώς κατοχυρωμένη αρχή».

«Στο δίκαιο της ΕΕ προβλέπονται πάρα πολύ συγκεκριμένα κριτήρια αμεροληψίας», συνέχισε για να τονίσει ότι «Δεν πρέπει να υπάρχει οποιαδήποτε διασύνδεση των μελών με την κρατική εξουσία. Στο επίπεδο του Συντάγματος, οι εγγυήσεις ανεξαρτησίας έχουν να κάνουν με το γεγονός ότι αποσυνδέεται η εκλογή των μελών και η επιλογή γίνεται απευθείας από τη Βουλή όπου και λογοδοτούν. Στο επίπεδο των κοινών ανεξαρτήτων αρχών, τέτοιου τύπου εγγυήσεις δεν υφίστανται σε αυτό το επίπεδο. Αυτή τη στιγμή, η υποχρέωση της ελληνικής δημοκρατίας είναι να διασφαλίσει κανόνες αμερόληπτης λειτουργίας των αρχών οι οποίες εμπίπτουν στο δίκαιο της Ε.Ε και αυτό καθίσταται πράξη». 

Τελευταία τροποποίηση στις 15:18 - 07 Αυγ 2019
Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman