• ΓΔ: 00
 • FTSE/ΧΑ LARGE CAP0
 • FTSE ΧΑ MID CAP0
 • Τζίρος0
 • €/$ 0 €/£ 0
  BTC 0 ETH 0 XRP 0
0
0
 • Nasdaq00%
 • S&P 50000%
 • CAC 4000%
 • DAX00%
 • FTSE 10000%
 • Nikkei 22500%

Ο Χατζηδάκης για τις επτά ιδιωτικοποιήσεις του ΥΠΕΚΑ

11:48 - 22 Ιουν 2020 | Πολιτική
Για τα προγράμματα ιδιωτικοποιήσεων που «τρέχει» το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, τους στόχους για την κατεδάφιση αυθαιρέτων αλλά και την προώθηση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας μίλησε στον ρ/σ ΘΕΜΑ το πρωι της Δευτέρας ο Κωστής Χατζηδάκης.

Ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος τόνισε ακόμα:

- για τη μερική ιδιωτικοποίηση του ΔΕΔΔΗΕ η διαδικασία θα ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο

- στη ΔΕΠΑ έχουμε την ΔΕΠΑ εμπορίας και υποδομών που ιδιωτικοποιούνται 100%. Έχουμε ισχυρό ενδιαφέρον και από Ελλάδα και από εξωτερικό. Στις υποδομές ο στόχος είναι μέχρι το τέλος της χρονιάς να έχουμε πλειοδότη. Η εμπορία καθυστερεί γιατί ξεκίνησε με 2 μήνες καθυστέρηση.

- Έχουμε την περαιτέρω αποκρατικοποίηση ΑΔΜΗΕ. Θα δούμε πότε θα γίνει αυτό γιατί πρέπει να συνεννοηθούμε με την κινεζική πλευρά λόγω κορωνοϊού

- Έχουμε τα ΕΛΠΕ όπου υπάρχει καθυστέρηση γιατί ανετράπησαν όλα στην αγορά αυτή λόγω κορωνοιού

-Στη ΛΑΡΚΟ έχουμε μια διαιτησία σε εκκρεμότητα. Ελπίζω να δούμε αποτέλεσμα μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου προκειμένου να βρεθεί επενδυτής από τον ιδιωτικό τομέα. Θα προχωρήσουμε παρά τις αντιδράσεις γιατί πετιόνταν πολλά λεφτά. Ενώ είναι μια εταιρεία που είναι άγρια ρυπογόνα. παραδόξως δεν ακούω καμία αντίδραση για τη ρύπανση στον Ευβοϊκό

- υπάρχει και η ιδιωτικοποίηση της λεκάνης της Καβάλας

Αυθαίρετα

Για τις κατεδαφίσεις αυθαιρέτων ο υπουργός Περιβάλλοντος με αφορμή τις ενέργειες που έγιναν στη Μάνδρα ξεκαθάρισε ότι «θα προχωρήσουμε με τον ίδιο τρόπο σε όλη την Ελάδα. Συνολικά υπάρχουν 1.108 αυθαίρετα προς κατεδάφιση τους επόμενους μήνες. Έχω ζητήσει να μην υπάρξουν καθυστερήσεις από τους περιφερειάρχες και δεν θα υπάρξουν».

Ειδικά για το Μάτι είπε ότι «δεν πάμε να το ισοπεδώσουμε αλλα προβλέπονται από το ειδικό πολεοδομικό σχέδιο 141 κατεδαφίσεις κτιρίων και να γκρεμίσουμε 430 μάντρες. Θα το προχωρήσουμε για να υπάρχουν δίοδοι στην παραλία και για να μην έχουμε πλημμυρικά φαινόμενα».

Όσον αφορά τη ΔΕΗ ο Κωστής Χατζηδάκης είπε ότι «με τά τα μέτρα που πήραμε περσι το καλοκαίρι έχει ξεφύγει από το φάσμα της χρεοκοπίας, έχει αναβαθμιστεί η χρηματοπιστιωτική ικανότητα και έχει τριπλασιαστεί η τιμή της μετοχής της».

«Έχουμε μπροστά το πρότζεκτ της απολιγνιτοποίησης και της εθελούσιας εξόδου, τις νέες δομές που υλοποιούνται σταδιακά για μεγαλύτερη ευελιξία και ταχύτητα και έχουμε μερική ιδιωτικοποίηση του ΔΕΔΔΗΕ με τη διαδικασία θα ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο» πρόσθεσε ο υπ. Περιβάλλοντος.

Μιλώντας για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας ο κ. Χατζηδάκης σημείωσε ότι «έχουμε στόχο ενώ καλύπτουν 18% να καλύπτουν 35% το 2030 και στην ηλεκτροπαραγωγή να καλύπτουν το 65%» εξηγώντας ότι «προχωρούμε σε συνεννόηση με τις τοπικές κοινωνίες, με αντισταθμιστικά οφέλη».

«Δεν πρέπει να ξεφύγουμε από το θέμα της αρχής ότι οι ΑΠΕ είναι πράσινη ενέργεια και είναι δική μας γιατί τα ρυπογόνα τα πληρώνουμε» πρόσθεσε εξαγγέλοντας ότι «θα φέρουμε νόμο που έχει προβλέψεις αφενός για το υδρογόνο και αφετέρου για τα οφσορ αιολικά πάρκα που είναι τοποθετημένα στη θάλασσα, το δεύτερο εξάμηνο της χρονιάς θα κατατεθεί».

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman