• ΓΔ: 00
 • FTSE/ΧΑ LARGE CAP0
 • FTSE ΧΑ MID CAP0
 • Τζίρος0
 • €/$ 0 €/£ 0
  BTC 0 ETH 0 XRP 0
0
0
 • Nasdaq00%
 • S&P 50000%
 • CAC 4000%
 • DAX00%
 • FTSE 10000%
 • Nikkei 22500%

Κολλημένοι και...με τη "βούλα" στα κινητά οι Έλληνες!

13:10 - 19 Νοε 2014 | Τεχνολογία
Τους χρήστες κινητών τηλεφώνων στην Ελλάδα μοιάζει να άφησε ανεπηρέαστους η οικονομική κρίση, δεδομένου ότι οι συνδέσεις ξεπερνούν τα δεκαπέντε εκατομμύρια (15,2 εκατ.), καταδεικνύοντας ότι κάθε κάτοικος διαθέτει περισσότερους από έναν αριθμό τηλεφώνου! Μάλιστα, πριν από μερικά χρόνια η αναλογία αυτή ήταν ακόμα μεγαλύτερη, αφού οι συνδέσεις είχαν προσεγγίσει τα είκοσι εκατομμύρια.

Ταυτόχρονα, οι εταιρίες κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα, στην προσπάθειά τους να προσφέρουν όσο το δυνατόν καλύτερες υπηρεσίες στους πελάτες τους, εγκαθιστούν όλο και περισσότερους σταθμούς βάσης (κεραίες) με στόχο την ασύρματη τηλεφωνική κάλυψη, ακόμα και στις πιο απομακρυσμένες γεωγραφικά περιοχές της επικράτειας, γεγονός που αποτελεί, σε πολλές περιπτώσεις, πεδίο αντιπαράθεσης μεταξύ εταιριών και κατοίκων περιοχών, που καταγγέλλουν ότι κινδυνεύει η υγεία τους λόγω της έκθεσης στην ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία.
Σύμφωνα με στοιχεία της επιστημονικής εκδήλωσης, με θέμα: “Νομικά ζητήματα από την εγκατάσταση και λειτουργία κεραιών κινητής τηλεφωνίας”, που διοργάνωσε ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, η κινητή τηλεφωνία έχει “κατακτήσει” ολόκληρο τον κόσμο, ενώ σταθερή τηλεφωνία υποχωρεί σταδιακά και σε λίγα χρόνια είναι πολύ πιθανόν να καταργηθεί από την παγκόσμια τηλεπικοινωνιακή αγορά, όπως έγινε τον προηγούμενο αιώνα με τον τηλέγραφο ή ακόμα και το τέλεξ. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι σήμερα για τα 7,2 δις κατοίκων στη γη αντιστοιχούν 6.915.000.000 συνδέσεις κινητής τηλεφωνίας, κάτι που σημαίνει ότι έχει καλυφθεί το 95,5% του παγκόσμιου πληθυσμού. Η αύξηση στη χρήση κινητής τηλεφωνίας σημείωσε ραγδαία αύξηση τα τελευταία χρόνια, αρκεί να λάβει κανείς υπόψη ότι το 2001 οι συνδέσεις, σε παγκόσμιο επίπεδο, δεν ξεπερνούσαν το 1 δις. Αντίθετα, οι συνδέσεις σταθερών τηλεφώνων αυτή τη στιγμή φθάνουν μόλις σε 1.147.000.000, που αντιστοιχεί σε ποσοστό μόλις 16,34% παγκοσμίως.
Ο καθηγητής του τμήματος ηλεκτρολόγων μηχανικών και μηχανικών υπολογιστών της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ Θωμάς Ξένος, επισήμανε πως σ΄ ολόκληρο τον ελλαδικό χώρο έχουν εγκατασταθεί και λειτουργούν 4.771 κεραίες κινητής τηλεφωνίας, από τις οποίες οι 1358 στην περιοχή της Αθήνας και οι 468 στη Θεσσαλονίκη: “Ελάχιστες απ΄αυτές τις κεραίες είναι ορατές. Οι περισσότερες είναι καλυμμένες – κοινώς καμουφλαρισμένες – καθώς οι εκπρόσωποι των εταιριών προχωρούν στην κάλυψή τους για να αποφύγουν αντιδράσεις, αλλά και προσφυγές στη δικαιοσύνη από κατοίκους που θεωρούν ότι κινδυνεύει η υγείας τους από τις εκπομπές ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας”. Στη διάρκεια της εκδήλωσης αναφέρθηκε τα περισσότερα πρότυπα, για τον καθορισμό του μέγιστου επιτρεπτού ορίου ακτινοβολίας, που ισχύουν σήμερα στις λεγόμενες δυτικές χώρες είναι σχεδόν παρεμφερή, με εξαίρεση ορισμένες περιοχές, όπως για παράδειγμα το Σάλτσμπουρκ της Αυστρίας, όπου πολύ χαμηλότερα.

Τελευταία τροποποίηση στις 13:39 - 19 Νοε 2014
Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman