• ΓΔ: 00
 • FTSE/ΧΑ LARGE CAP0
 • FTSE ΧΑ MID CAP0
 • Τζίρος0
 • €/$ 0 €/£ 0
  BTC 0 ETH 0 XRP 0
0
0
 • Nasdaq00%
 • S&P 50000%
 • CAC 4000%
 • DAX00%
 • FTSE 10000%
 • Nikkei 22500%

Υπεκλάπησαν στοιχεία 9 εκατ. επιβατών της EasyJet

19:07 - 20 Μαϊ 2020 | Τεχνολογία
Δέκα θέματα τεχνολογίας που αξίζετε να διαβάσετε, σήμερα, Τετάρτη.
 1. Το Facebook ανακοίνωσε μια νέα εφαρμογή ηλεκτρονικού εμπορίου που ονομάζεται Shops και επιτρέπει στις επιχειρήσεις να πωλούν προϊόντα μέσω του κοινωνικού δικτύου. Το Facebook ανακοίνωσε ότι επιτάχυνε την ανάπτυξη της νέας δυνατότητας για να βοηθήσει τις μικρές επιχειρήσεις που επηρεάζονται από τον COVID-19.
 1. Η Google δήλωσε ότι δεν θα κατασκευάζει πλέον προσαρμοσμένα εργαλεία AI για την εξόρυξη ορυκτών καυσίμων καθώς φαίνεται να απομακρύνεται από τη βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου. Η ανακοίνωση ακολούθησε μετά από έκθεση της Greenpeace που αποκαλύπτει μια σειρά από υπηρεσίες cloud computing που παρέχονται από εταιρείες τεχνολογίας προς την ενεργειακή βιομηχανία.
 1. Η Uber πλήρωσε τους απολυμένους εργαζομένους της σε μικρό χρονικό διάστημα σε σχέση με άλλες εταιρείες, αλλά η εταιρεία σχεδιάζει να τους πληρώσει αναδρομικά ακόμα μεγαλύτερα ποσά. Όσοι εργάζονται με την ώρα και απολύθηκαν, εξακολουθούν να αγνοούν σε μεγάλο βαθμό τα σχέδια της Uber να τους πληρώσουν περισσότερα χρήματα, σύμφωνα με μια πηγή που είναι εξοικειωμένη με το θέμα.
 1. Η EasyJet λέει ότι hackers έκλεψαν 9 εκατομμύρια προσωπικά δεδομένα πελατών, συμπεριλαμβανομένων διευθύνσεων email και στοιχείων πιστωτικής κάρτας. Η EasyJet είπε ότι έχει κλείσει τη μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση και θα ειδοποιήσει τους επηρεαζόμενους πελάτες αυτήν την εβδομάδα.
 1. Ο διευθύνων σύμβουλος της Google, Sundar Pichai, αντέκρουσε μια αναφορά ότι η εταιρεία μείωσε τα προγράμματα ποικιλομορφίας της, προκειμένου να αποφευχθεί πιθανή αντίδραση των πιο συντηρητικών. «Πιθανότατα έχουμε περισσότερους πόρους να επενδύσουμε στη διαφορετικότητα τώρα από οποιοδήποτε σημείο της ιστορίας μας», δήλωσε ο επικεφαλής της Google.
 1. Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ δήλωσε ότι «ανησυχεί» για την Κίνα που θέτει τώρα την ατζέντα για τη ρύθμιση της τεχνολογίας κατά τη διάρκεια μιας ζωντανής συνομιλίας με έναν Επίτροπο της Ε.Ε.. «Νομίζω ότι το καλύτερο αντίδοτο σε αυτό είναι να υπάρχει ένα σαφές κανονιστικό πλαίσιο που θα βγαίνει από τις δυτικές δημοκρατικές χώρες και μπορεί να αποτελέσει ένα πρότυπο για όλο τον κόσμο», δήλωσε ο Zuckerberg.
 1. Ένα δικαστήριο στο Τέξας επέλεξε την πρώτη του κριτική επιτροπή μέσω του Zoom. Η υπόθεση αφορά μια συνοπτική δίκη, που σημαίνει ότι η απόφαση της κριτικής επιτροπής θα είναι μη δεσμευτική.
 1. Το podcast του Joe Rogan κυκλοφορεί αποκλειστικά στο Spotify. Είναι η τελευταία προσθήκη στην αυτοκρατορία podcast που χτίζει η πλατφόρμα για να ανταγωνιστεί την Apple και την Google.
 1. Όταν το Facebook ανοίξει ξανά τα γραφεία του τον Ιούλιο, θα περιορίσει στο 25% τη χωρητικότητα και θα απαιτήσει από τους υπαλλήλους να φορούν μάσκες, αναφέρει το Bloomberg. Πηγές ανέφεραν στο πρακτορείο ότι η εταιρεία ανακοίνωσε στο προσωπικό παγκοσμίως πώς σκοπεύει να διαχειριστεί την επιστροφή σε σημαντικούς χώρους εργασίας από τις 6 Ιουλίου.
 1. Το zoom δεν επιτρέπει πλέον στους χρήστες στην Κίνα να εγγραφούν με δωρεάν λογαριασμούς, αναφέρει η Nikkei Asian Review. Αυτό φέρεται να οφείλεται στις «κανονιστικές απαιτήσεις» στην Κίνα που αναγκάζουν τους χρήστες να εγγραφούν σε λογαριασμούς επί πληρωμή.
Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman