• ΓΔ: 00
 • FTSE/ΧΑ LARGE CAP0
 • FTSE ΧΑ MID CAP0
 • Τζίρος0
 • €/$ 0 €/£ 0
  BTC 0 ETH 0 XRP 0
0
0
 • Nasdaq00%
 • S&P 50000%
 • CAC 4000%
 • DAX00%
 • FTSE 10000%
 • Nikkei 22500%

Τελειώνει ο χρόνος για την τρίτη…ευκαιρία των επιστημόνων στα 600€

08:07 - 15 Μαϊ 2020 | Εργασιακά
Λήγει, σήμερα, 15 Μαΐου, η τρίτη κατά σειρά παράταση που αφορά στις δηλώσεις των επιστημόνων για το επίδομα των 600 ευρώ.

Η πρώτη, άτυπη ουσιαστικά, παράταση είχε δοθεί στις 22 Απριλίου, όταν καταργήθηκε το πρόγραμμα τηλεκατάρτισης μέσα από το οποίο οι επιστήμονες θα έπαιρναν την ενίσχυση με τη μορφή voucher. Η νέα ΚΥΑ που εκδόθηκε από το υπουργείο Εργασίας και ακολούθησε στις 28 Απριλίου προέβλεπε ότι οι δικαιούχοι έχουν δυνατότητα συμπλήρωσης της σχετικής αίτησης στην πλατφόρμα supportemployees.services.gov.gr στο σύστημα «Εργάνη» μέχρι τις 8 Μαΐου 2020.

Ωστόσο, μετά από παρέμβαση του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, για παράταση της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων για την οικονομική ενίσχυση - αποζημίωση ειδικού σκοπού των 600€ το υπουργείο Εργασίας όρισε ως τελική προθεσμία την Παρασκευή 15 Μαΐου 2020.

Πληρωμές

Την προηγούμενη Τρίτη, 12 Μαΐου, έγινε η πληρωμή των 600 ευρώ σε 25.508 δικαιούχους επιστήμονες, ενώ μέσα στην επόμενη εβδομάδα αναμένεται να καταβληθούν τα χρήματα στους λογαριασμούς όσων πραγματοποιήσουν τις σχετικές αιτήσεις μέχρι και σήμερα.

Υπενθυμίζεται ότι δικαιούχοι της οικονομικής ενίσχυσης-αποζημίωσης ειδικού σκοπού είναι οι επιστήμονες-ελεύθεροι επαγγελματίες, οι οποίοι εντάσσονται στους έξι βασικούς επιστημονικούς κλάδους της χώρας, βάσει Κωδικών Αριθμών Δραστηριότητας (ΚΑΔ) κύριας επιχειρηματικής δραστηριότητας, όπως αυτοί περιγράφονται στο παράρτημα 1 της παρούσας ΚΥΑ και σύμφωνα με την επιστημονική-επαγγελματική ιδιότητά τους, βάσει ΑΦΜ.

Ακόμα, δικαιούχοι της παραπάνω οικονομικής ενίσχυσης-αποζημίωσης ειδικού σκοπού είναι όλοι όσοι αιτήθηκαν συμμετοχής στην υπ' αριθμ. πρωτ. 286/2-4-2020 πρόσκληση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, χωρίς να χρειάζεται να προβούν σε οποιαδήποτε άλλη ενέργεια.

Όσοι από τους δικαιούχους είχαν αιτηθεί τη συμμετοχή τους στην υπ' αριθμ. πρωτ. 286/2-4-2020 πρόσκληση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και τους καταβλήθηκε το ποσό των 400 ευρώ ως προκαταβολή, τους καταβάλλεται το ποσό των 200 ευρώ για την αποπληρωμή του ποσού της οικονομικής ενίσχυσης-αποζημίωσης ειδικού σκοπού των 600 ευρώ.

Όσοι δικαιούχοι της οικονομικής ενίσχυσης-αποζημίωσης ειδικού σκοπού δεν είχαν λάβει μέρος στην παραπάνω πρόσκληση, δύνανται, μέχρι τις 15.05.2020, να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση στο περιβάλλον του Πληροφοριακού Συστήματος (Π.Σ.) «ΕΡΓΑΝΗ» (supportemployees.services.gov.gr) για την καταβολή της ανωτέρω οικονομικής ενίσχυσης-αποζημίωσης ειδικού σκοπού, με τη χρήση των κωδικών taxisnet, που διαθέτουν.

Η ηλεκτρονική αίτηση επέχει θέση υπεύθυνης δήλωσης και δίνεται η δυνατότητα διόρθωσης των στοιχείων της, μετά την υποβολή αυτής στο περιβάλλον του ΠΣ «ΕΡΓΑΝΗ».

Ο δικαιούχος της οικονομικής ενίσχυσης-αποζημίωσης ειδικού σκοπού οφείλει να συμπληρώσει τα στοιχεία του τραπεζικού του λογαριασμού (IBAN, τράπεζα) στον οποίον και θα καταβληθεί το ποσό της οικονομικής ενίσχυσης-αποζημίωσης ειδικού σκοπού και οφείλει να επιβεβαιώσει τα στοιχεία επικοινωνίας του και να συμπληρώσει υποχρεωτικά τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail).

Χαρά Κάνδηλα

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman