• ΓΔ: 00
 • FTSE/ΧΑ LARGE CAP0
 • FTSE ΧΑ MID CAP0
 • Τζίρος0
 • €/$ 0 €/£ 0
  BTC 0 ETH 0 XRP 0
0
0
 • Nasdaq00%
 • S&P 50000%
 • CAC 4000%
 • DAX00%
 • FTSE 10000%
 • Nikkei 22500%

Συνάντηση Πατούλη-Μώραλη για τη νέα χρηματοδότηση του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά

20:32 - 23 Ιαν 2020 | Ειδήσεις
Για επιπλέον τέσσερα χρόνια ανανεώθηκε η προγραμματική σύμβαση για το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, με συνολικό προϋπολογισμό 3.200.000 ευρώ.

Αυτό αποφασίστηκε κατά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου την Τετάρτη, ενώ την Πέμπτη ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, συναντήθηκε με τον περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη, για να συζητήσουν το συγκεκριμένο θέμα.

Η προγραμματική σύμβαση για νέα χρηματοδότηση του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, η οποία συνάπτεται μεταξύ του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, της Περιφέρειας Αττικής, του Δήμου Πειραιά και του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΟΠΑΝ), είναι τετραετής και ο προϋπολογισμός είναι 800.000 ευρώ κατ΄έτος. Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η Περιφέρεια Αττικής συμμετέχει με 300.000 ευρώ, ο ΟΠΑΝ του Δήμου Πειραιά με 350.000 ευρώ και το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού με 150.000 ευρώ, ενώ φορέας υλοποίησης είναι ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πειραιά.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Δήμου Πειραιά, «σκοπός της χρηματοδότησης είναι η οργάνωση πολιτιστικών, κοινωνικών και επιστημονικών δράσεων, καθώς και η στήριξη για την απρόσκοπτη λειτουργία του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά».

Πατούλης: Στόχος η περαιτέρω ανάπτυξη της πολιτιστικής και εκπαιδευτικής δραστηριότητας

Ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, κατά τη συζήτηση, επεσήμανε πως η Περιφέρεια Αττικής θα είναι διαρκώς παρούσα στην προσπάθεια για την απρόσκοπτη λειτουργία του Δημοτικού Θεάτρου, το οποίο «αποτελεί μοναδικό αρχιτεκτόνημα και σημαντικό χώρο πολιτισμού για όλη την Αττική». Στη συνέχεια, επεσήμανε ότι στόχος είναι, σε στενή συνεργασία με τον Δήμο Πειραιά και το υπουργείο Πολιτισμού, η περαιτέρω ανάπτυξη και διεύρυνση της πολιτιστικής και εκπαιδευτικής του δραστηριότητας. Ειδικότερα, εστίασε στη δρομολόγηση παρεμβάσεων με κοινωνικό πρόσημο, οι οποίες θα δίνουν τη δυνατότητα σε πολίτες που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες να έχουν πρόσβαση σε πολιτιστικές εκδηλώσεις και δραστηριότητες. Όπως υπογράμμισε, για την Περιφέρεια Αττικής η ενίσχυση της πολιτιστικής συνείδησης των πολιτών αποτελεί προτεραιότητα.

Ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, κατά τη συνάντηση, ευχαρίστησε τον κ. Πατούλη, καθώς και την αντιπεριφερειάρχη, Σταυρούλα Αντωνάκου, επισημαίνοντας ότι «αναδεικνύεται η κοινή βούληση όλων των εμπλεκομένων να συνεχίσει το εμβληματικό μνημείο της πόλης μας την απρόσκοπτη λειτουργία του και την παραγωγή πολιτισμού που είναι και το ζητούμενο».

Μώραλης: Το Δημοτικό Θέατρο είναι ένας ολοζώντανος πολιτιστικός οργανισμός

Ο κ. Μώραλης υπογράμμισε, ότι το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά αποτελεί τα τελευταία χρόνια σημείο αναφοράς για τον πολιτισμό, όχι μόνο της πόλης, αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας, σημειώνοντας πως «είναι ένας ολοζώντανος πολιτιστικός οργανισμός, με σημαντικές παραστάσεις, δράσεις και εκδηλώσεις, ανοιχτός στην κοινωνία».

Κλείνοντας, ο κ. Μώραλης σημείωσε: «Είμαστε υπερήφανοι για την πορεία του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά και θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε με το ίδιο πάθος τον πολιτισμό στην πόλη μας. Άλλωστε, η ιστορική αξία του θεάτρου και η σημασία του για τους δημότες και την πόλη, δεν επιτρέπουν τίποτα λιγότερο».

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman