• ΓΔ: 00
  • FTSE/ΧΑ LARGE CAP0
  • FTSE ΧΑ MID CAP0
  • Τζίρος0
  • €/$ 0 €/£ 0
    BTC 0 ETH 0 XRP 0
Image on Reporter.gr
0
0
  • Nasdaq00%
  • S&P 50000%
  • CAC 4000%
  • DAX00%
  • FTSE 10000%
  • Nikkei 22500%

Η κυβέρνηση κτίζει φιλολαϊκό προφίλ και αν της βγει, τότε εκλογές

09:08 - 13 Νοε 2008
Άγγελος Στάγκος

Γράφει ο Άγγελος Στάγκος

Στην άσκηση της πολιτικής, η επικοινωνία έπαιζε πάντα πολύ μεγάλο ρόλο. Στην εποχή μας βέβαια ό ρόλος της επικοινωνίας έχει υποκαταστήσει σε μεγάλο βαθμό την ουσία, αλλά αυτό είναι ένα γεγονός που συμβαδίζει με την τρομακτική ανάπτυξη της επικοινωνιακής και μηντιακής τεχνολογίας, με την αλλαγή του τρόπου ζωής και νοοτροπίας των πολιτών, με τις δομές που έχουν αποκτήσει οι κυβερνήσεις, ακόμη και με την πολυπλοκότητα των προβλημάτων.

Με συνέπεια τελικά να ξεχωρίζει πολύ δύσκολα η ουσία από την επικοινωνία και αυτόγίνεται πάλι φανερό στην Ελλάδα, τώρα που έφυγε ο κ. Ρουσσόπουλος από την κυβέρνηση και κυρίως από το πλευρό του πρωθυπουργού.

Χωρίς τον κ. Ρουσσόπουλο λοιπόν στις τάξεις της, η κυβέρνηση κάνει μία προσπάθεια ανάκαμψης, προσπαθώντας να χρησιμοποιήσει την οικονομική κρίση. « Απαλλάχθηκε» και από τον κ. Τατούλη, που ο λόγος του σταδιακά θα περιθωριοποιείται αν πίσω από τη στάση του δεν υπάρχει κάποιο σενάριο, οπότε έπεσε με τα μούτρα στην προσπάθεια να δείξει ένα «φιλολαϊκό» προφίλ. Το σήριαλ με τις τράπεζες, που τουλάχιστον εν μέρει και με κάποιους τραπεζίτες ήταν ίσως και «στημένο» έδωσε την ευκαιρία στον κ. Καραμανλή, στον κ. Αλογοσκύφη και στον κ. Φώλια να προτάξουν μπροστά τα στήθη τους, υπέρ του δανειολήπτη, του μικρομεσαίου επιχειρηματία, του πολίτη.

Από χθες η κυβέρνηση δοκιμάζει νέα επικοινωνιακά-πολιτικά κόλπα. Ο κ. Καραμανλής θυμήθηκε τα γηρατειά που αγωνίζονται να επιβιώσουν και ανταποκρίθηκε στην πάσα που του έδωσε το ΚΚΕ. Όπως συνηθίζει, το ΚΚΕ κατέβασε τους συνταξιούχους στο δρόμο για να διεκδικήσουν καλύτερες συνάξεις, αλλά αυτή τη φορά ο πρωθυπουργός δέχθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου την αντιπροσωπεία τους, προφανώς για να τους υποσχεθεί καλύτερες μέρες. Ετσι αναβιώνει και η καλή σχέση που διατηρούν υπόγεια Νέα Δημοκρατία και ΚΚΕ, καθώς μυρίζει εκλογές, όπως επισημαίνει η κα Παπαρήγα.

Επί της ουσίας φυσικά, δεν υπάρχουν χρήματα για να βελτιωθούν ικανοποιητικά οι συντάξεις, αφού όχι μόνο δεν υπάρχουν χρήματα, αλλά παραμονεύει και ο κ. Μαλμούνια που επαναλαμβάνει ότι η χαλαρότητα του συμφώνου σταθερότητας δεν αφορά χώρες, όπως η αφεντιά μας, με υψηλό χρέος. Ωστόσο, επικοινωνιακά ο κ. Καραμανλής βρήκε την ευκαιρία να δείξει πόσο αντιλαμβάνεται τις δυσκολίες των χαμηλοσυνταξιούχων και πόσο συμπάσχει. Ακριβώς δε επειδή συμπάσχει με τους πολίτες τους δύσκολους τούτους καιρούς, αναμένονται ανθρωποθυσίες διοικητών ΔΕΚΟ σε πρώτη φάση. Ηδη το κεφάλι του κ. Αθανασόπουλου, του διοικητή της ΔΕΗ, βρίσκεται στο κούτσουρο της γκιλοτίνας και όλοι, φιλοθεάμον κοινό και ο ίδιος, περιμένουν να πέσει.

Για την κατάντια της ΔΕΗ δεν φταίει μόνο ο σημερινός διοικητής φυσικά. Εχει και ο ίδιος ευθύνες, διοικητικές και επικοινωνιακές, αλλά έχουν συμβάλει πολλοί παράγοντες και εξακολουθούν να συμβάλλουν ώστε η μεγαλύτερη και ζωτικότερη επιχείρηση της χώρας να είναι τόσο προβληματική. Ούτε πρόκειται να συνέλθει με καινούργιο διοικητή, αλλά ο κόσμος θέλει να βλέπει κεφάλια «κακών» να πέφτουν και αυτό βολεύει την κυβέρνηση που δείχνει ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα να τα κόψει, αρκεί να ρίχνει αλλού τις ευθύνες και να βελτιώνει το δικό της πρόσωπο. Γι΄αυτό το λόγο ετοιμαστείτε ψυχικά για να αντέξετε, γιατί θα χυθεί και άλλο αίμα «κακών» διοικητών ΔΕΚΟ, που η ίδια η κυβέρνηση έχει τοποθετήσει εκεί που βρίσκονται.

Αφού ολοκληρωθεί και αυτή η διαδικασία, θα έλθει η ώρα του ανασχηματισμού. Ο κ. Καραμανλής θα κάνει μία κυβέρνηση με φιλολαϊκό προφίλ, στην οποία δύσκολα θα έχει θέση ο κ. Αλογοσκούφης, παρ΄όλο που ο πρωθυπουργός σήμερα τον στηρίζει, καθώς γνωρίζει την πραγματικότητα της οικονομίας και τογεγονός ότι «το ταμείον είναι μείον». Μετά τον ανασχηματισμό όμως το επόμενο βήμα θα είναι οι εκλογές και στην βιτρίνα της κυβέρνησης θα πρέπει να είναι τα πρόσωπα που «πονάνε» τον λαό και ταυτίζονται μαζί του στην αντιμετώπιση των προβλημάτων. Δηλαδή η λαϊκή δεξιά και οι λαϊκιστές που ήδη φροντίζουν να πιάσουν στασίδι βγαίνοντας στα ραδιόφωνα και τις τηλεοράσεις  για να κατακεραυνώσουν τους «ανελέητους» Αλογοσκούφηδες, Αθαναοσόπουλους και τους άλλους «κακούς».

Όταν ολοκληρωθεί και ο ανασχηματισμός και εφόσον έχει σημειωθεί κάποια ανάκαμψη της κυβέρνησηςστις δημοσκοπήσεις, ο κ. Καραμανλής θα είναι έτοιμος για εκλογές, ειδάλλως θα σέρνεται ζητώντας ίσως βοήθεια από το χέρι του κ. Καρατζαφέρη. Στο μεταξύ όμως θα γίνονται διεργασίες και στο εσωτερικό της κυβερνητικής παράταξης. Πόσο δηλαδή μπορούν να περιμένουν και στο Μητσοτακέϊκο; Ανθρωποι είναι και αυτοί...

Αγγελος Στάγκος
Ακολουθήστε το reporter.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr Reporter.gr on Google News

ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΑΓΓ. ΣΤΑΓΚΟΥ

Όλα τα άρθρα του ¶γγ. Στάγκου
Image on Reporter.gr Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman