• ΓΔ: 00
 • FTSE/ΧΑ LARGE CAP0
 • FTSE ΧΑ MID CAP0
 • Τζίρος0
 • €/$ 0 €/£ 0
  BTC 0 ETH 0 XRP 0
0
0
 • Nasdaq00%
 • S&P 50000%
 • CAC 4000%
 • DAX00%
 • FTSE 10000%
 • Nikkei 22500%

Βαλκανική επέκταση για το Ελληνικό Δίκτυο Καθαριστηρίων Stegno

08:26 - 15 Ιουλ 2020 | Επιχειρήσεις
Την επέκτασή του στη Βαλκανική εγκαινίασε το Ελληνικό Δίκτυο Καθαριστηρίων Stegno με το πρώτο του κατάστημα στη Σόφια. Με την κίνηση αυτή η ακραιφνώς ελληνική εταιρία στο χώρο του καθαρισμού επεκτείνεται στη Βουλγαρία, όπου προβλέπεται τις επόμενες μέρες να ανοίξουν κι άλλα σημεία εξυπηρέτησης του κοινού.

Το Stegno, που ξεκίνησε το 2011, στην Ελλάδα έχει ήδη αναπτύξει 34 καταστήματα, εκ των οποίων τα 25 έχουν αναπτυχθεί μέσω franchising. «Επενδύουμε στην ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών. Ο σύγχρονος μηχανολογικός εξοπλισμός και τα πιστοποιημένα προϊόντα καθαρισμού που χρησιμοποιούνται στα Stegno έχουν μεταφέρει ρούχα, που μέχρι τώρα απαιτούσαν στεγνό καθάρισμα, στην επεξεργασία νερού. Αυτό αποτελεί τη βασική καινοτομία της αλυσίδας, που ανταποκρίνεται πλήρως στις νέες ανάγκες της αγοράς» αναφέρει ο πρόεδρος του Stegno, Θανάσης Τριανταφυλλίδης, τονίζοντας ότι η έμφαση σε νέες μεθόδους δίνει συγκριτικό πλεονέκτημα στην αλυσίδα.

Τα σχέδια της επιχείρησης περιλαμβάνουν νέα καταστήματα σε όλη την Ελλάδα, με στόχο την κατάκτηση ακόμη μεγαλύτερων μεριδίων αγοράς, καθώς, όπως αναφέρεται, η μέχρι τώρα πορεία, δικαιώνει τον σχεδιασμό και ενθαρρύνει τη συνέχιση της στρατηγικής της.

«Η μεγαλύτερη στην χώρα μας αλυσίδα καθαριστηρίων, εκτός από το στοίχημα της καθημερινής βελτίωσης της ποιότητας των παρεχομένων υπηρεσιών, φροντίζει συνεχώς να είναι και πιο κοντά στον σύγχρονο καταναλωτή, με ποιοτικές και καινοτόμες υπηρεσίες» τονίζει ο κ. Τριανταφυλλίδης.

«Η Stegno Plus, με γνώμονα πάντα την ανθρωποκεντρική- πελατοκεντρική φιλοσοφία της συνεχίζει με νέους και έμπειρους συνεργάτες να αποδεικνύει ότι δεν κατέκτησε τυχαία την ηγετική θέση στον κλάδο» συμπληρώνει ο πρόεδρος του Stegno με αφορμή το άνοιγμα καταστήματος στη Σόφια.

Στο μεταξύ οικονομίες κλίμακας διασφαλίζει η αλυσίδα Stegno εφαρμόζοντας ένα μοντέλο εξοικονόμησης νερού. Σύμφωνα με όσα αναφέρει η διοίκηση της Ελληνικής εταιρίας παροχής υπηρεσιών περιποίησης στεγνού καθαρισμού και φροντίδας υφασμάτινων ειδών, η χρήση ενός κλειστού κυκλώματος νερού διασφαλίζει εξοικονόμηση του πολύτιμου αυτού φυσικού πόρου αλλά κι ενέργειας, κάτι που οδηγεί σε αποκλιμάκωση του κόστους λειτουργίας.

«Χρησιμοποιούμε κλειστό κύκλωμα ανακύκλωσης νερού με εξοικονόμηση υδάτινων πόρων που αγγίζει το 90% αλλά και ενέργειας» τονίζεται σχετικά.

IMG a7de660e2fad3da776ab5df0114b023e V

Όπως αναφέρεται, η λειτουργία του μηχανήματος στεγνού καθαρίσματος χρησιμοποιεί νερό για ψύξη το οποίο υπό άλλες θα πήγαινε στην αποχέτευση. Δημιουργείται ένα ασφαλές σύστημα ανακύκλωσης, κι έτσι το νερό αυτό έχοντας υψηλή θερμοκρασία κατά την έξοδο του από την εγκατάσταση του στεγνού καθαρισμού, συλλέγεται σε δεξαμενές έως ότου ξαναχρησιμοποιηθεί. Ταυτόχρονα, το νερό αυτό αξιοποιείται ως πηγή ζεστού νερού για τα πλυντήρια υγρού καθαρίσματος με αποτέλεσμα να υπάρχει μειωμένη κατανάλωση ενέργεια.

Όμως όπως αναφέρει η διοίκηση της αλυσίδας η προσπάθεια για πράσινες πρακτικές επεκτείνεται και στη χρήση led τελευταίας γενιάς καθώς και mini ταχυμπόιλερ, που διασφαλίζουν την μεγαλύτερη αλλά και ταχύτερη παραγωγή ατμού χωρίς καυσαέρια και με μικρή κατανάλωση ρεύματος.

Επιπλέον τα λύματα, που προκύπτουν κατά την επεξεργασία των ρούχων παραδίδονται προς επεξεργασία σε πιστοποιημένες εταιρίες διαχείρισης λυμάτων, ενώ τα απορρυπαντικά είναι βιοδιασπώμενα.

Στο πλαίσιο, τέλος, των νέων δεδομένων που έχουν προκύψει στην καθημερινότητά μας η αλυσίδα Stegno έχει προχωρήσει σε άμεση προσαρμογή στα νέα δεδομένα. Παρόλο που καμία μελέτη ως σήμερα δεν επιβεβαιώνει την μετάδοση του ιού COVID 19 μέσω του ρουχισμού, τηρεί μία σειρά διαδικασιών που ουσιαστικά θα εκμηδενίζουν και την παραμικρή πιθανότητα. Τέτοιες είναι:

 • Η χρήση υψηλής ποιότητας πιστοποιημένων (CE) απορρυπαντικών.
 • Ο καθαρισμός  στην υψηλότερη θερμοκρασία που ο κατασκευαστής των ρούχων επιτρέπει.
 • Η χρήση στεγνωτήριου στην υψηλότερη θερμοκρασία που ο κατασκευαστής επιτρέπει.
 • Η επεξεργασία ρούχων με ατμό σε θερμοκρασία υψηλότερη των 120Ο  C
 • Η χρήση προστατευτικής συσκευασίας για την κάλυψη των ρούχων και η παραμονή τους για 48 ώρες σε συγκεκριμένο χώρο του καταστήματος.

Επίσης το Stregno συνεργάζεται με το φορέα Fabric Republic στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που τρέχει. Η συνεργασία αυτή έχει στόχο τη διαχείριση του πλεονάζοντος ιματισμού, με σκοπό τη διακίνηση του ανάλογα με τις ανάγκες των συνανθρώπων μας, αλλά και την αποφυγή άσκοπης καταστροφής, που λόγω της φύσης των υφασμάτων μολύνουν το περιβάλλον.

Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα Fabric Republic βασίζεται στην οδηγία 2008/98/ΕΚ, του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 19ης Νοεμβρίου 2008 για τα απόβλητα, βάσει της οποίας, για τη μετάβαση σε μια Ευρωπαϊκή Κοινωνία Ανακύκλωσης με υψηλό επίπεδο αποδοτικότητας των πόρων, θα πρέπει να τεθούν στόχοι για την επαναχρησιμοποίηση και  την ανακύκλωση των αποβλήτων.

Γιώργος Αλεξάκης

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman