• ΓΔ: 00
 • FTSE/ΧΑ LARGE CAP0
 • FTSE ΧΑ MID CAP0
 • Τζίρος0
 • €/$ 0 €/£ 0
  BTC 0 ETH 0 XRP 0
0
0
 • Nasdaq00%
 • S&P 50000%
 • CAC 4000%
 • DAX00%
 • FTSE 10000%
 • Nikkei 22500%

Εκτός λειτουργίας, ελλείψει ρευστού, βιομηχανία γλυκών στη Χίο

15:38 - 30 Ιουν 2015 | ΤΡΟΦΙΜΑ & ΠΟΤΑ
Η έλλειψη ρευστότητας από την επιβολή των περιοριστικών μέτρων στις τράπεζες έχει οδηγήσει σε προσωρινή αναστολή λειτουργίας, μια από τις μεγαλύτερες παραγωγικές μονάδες της Χίου, την βιομηχανία γλυκών «ΣαραντήςΑ.Ε.».

Οι εργαζόμενοι της επιχείρησης, συνολικά 48 άτομα, κάνουν από σήμερα υποχρεωτικά χρήση της κανονικής άδειάς τους έως ότου ομαλοποιηθεί η λειτουργία των τραπεζών και τεθεί σε πλήρη παραγωγική λειτουργία τη βιομηχανική μονάδα.

Ξέμεινε από ρευστό και από ζάχαρη

Όπως επισημαίνει στον astraparis.gr ο διευθυντής του εργοστασίου κ. Μανώλης Παπαμονιώδης, «το πρόβλημα δημιουργήθηκε εξαιτίας της έλλειψης ρευστού για την αγορά πρώτων υλών και συγκεκριμένα της ζάχαρης. Η αγορά της ζάχαρης έχει ένα ιδιότυπο καθεστώς και γίνεται πάντοτε τοις μετρητοίς. Βρεθήκαμε στην δύσκολη θέση να μην μπορούμε να λειτουργήσουμε κανονικά, να εξασφαλίσουμε ρευστό, να εισπράξουμε επιταγές κ.λπ. κι έτσι σταματήσαμε την παραγωγική διαδικασία, ελλείψει πρώτης ύλης».

Αποδίδει δε αποκλειστικά σε αυτό το γεγονός την προσωρινή αναστολή της πλήρους παραγωγικής διαδικασίας και διαψεύδει οποιαδήποτε πληροφορία ή φήμη ότι υπάρχουν γενικότερα και σοβαρότερα προβλήματα στην λειτουργία της επιχείρησης.
Σημειώνεται ότι στην παρούσα περίοδο οι ημερήσιες ανάγκες σε ζάχαρη ανέρχονται σε πέντε έως έξι τόνους.

xios 1

Το προσωπικό πληρώνεται κανονικά

«Το προσωπικό είναι σε άδεια και πληρώνεται κανονικά, ενώ ευθύς ως ομαλοποιηθεί η λειτουργία του τραπεζικού συστήματος θα επανέλθουν όλοι στις θέσεις τους. Ήδη, έχουμε προγραμματίσει να επανέλθει ένας αριθμός την προσεχή Πέμπτη, προκειμένου να συνεχισθούν κάποιες φάσεις της παραγωγής των προϊόντων, που είναι απαραίτητες», τονίζει ο κ. Παπαμονιώδης.

Το εργοστάσιο απασχολεί σε μόνιμη βάση 28 άτομα, ενώ από τον Ιανουάριο έως τον Μάρτιο προσελήφθησαν άλλα 20 άτομα, για να καλύψουν εποχιακά τις αυξημένες ανάγκες παραγωγής. «Ήδη, τρέχει μια μεγάλη παραγγελία από το εξωτερικό και για τις ανάγκες αυτές αυξήσαμε το προσωπικό μας».

Αισιοδοξία για ομαλοποίηση της κατάστασης

Ο κ. Παπαμονιώδης εκφράζει την αισιοδοξία του ότι εντός της εβδομάδος ή το αργότερο στις αρχές της επομένης η κατάσταση θα έχει ομαλοποιηθεί και το εργοστάσιο θα επανέλθει στην πλήρη λειτουργία του.

xios 2

- Η επιχείρηση «Σαραντής» ιδρύθηκε το 1928 και τα ομώνυμα γλυκά είναι συνυφασμένα με την παραγωγή φρούτων της Χίου. Το εργοστάσιο της εταιρείας «Σαραντής Α.Ε.» είναι στην περιοχή Βασιλεώνοικου Χίου από τις αρχές του 2000. Τα προϊόντα «Σαραντής», γλυκά του κουταλιού, λουκούμια και βανίλιες, κατέχουν σημαντική θέση στην εσωτερική αγορά και εξάγονται σε ΗΠΑ, Αυστραλία, Γερμανία, Ισπανία, Γαλλία, Βραζιλία, Τουρκία, Καναδά και άλλες αγορές.

Τελευταία τροποποίηση στις 16:10 - 30 Ιουν 2015
Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman