• ΓΔ: 00
 • FTSE/ΧΑ LARGE CAP0
 • FTSE ΧΑ MID CAP0
 • Τζίρος0
 • €/$ 0 €/£ 0
  BTC 0 ETH 0 XRP 0
0
0
 • Nasdaq00%
 • S&P 50000%
 • CAC 4000%
 • DAX00%
 • FTSE 10000%
 • Nikkei 22500%

Αύξηση τζίρου και κερδών προ φόρων για την Intralot στο α' εξάμηνο

19:08 - 28 Αυγ 2013 | ΤΥΧΕΡΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ
Στα 2,6 εκατ. ευρώ ανήλθαν τα καθαρά κέρδη της Intralot για το α' εξάμηνο του 2013.

Όπως αναφέρει η εταιρία σε ανακοίνωση της, «ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών του Ομίλου INTRALOT ανήλθε σε €717,2 εκατ. στο Α’ εξάμηνο του 2013, έναντι €687,3 εκατ. την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, σημειώνοντας αύξηση 4,3%Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDAτο Α’ εξάμηνο του 2013 αυξήθηκαν κατά19,9% φτάνοντας τα €97,6 εκατ. από €81,4 εκατ. το αντίστοιχο εξάμηνο του 2012. Tα κέρδη προ φόρων (EBT) διαμορφώθηκαν το Α’ εξάμηνο του 2013 στα €25,7 εκατ. από €29,5 εκατ. το Α’ εξάμηνο του 2012, λόγω αρνητικών συναλλαγματικών διαφορών ύψους €7,6 εκατ. το Α’ εξάμηνο του 2013 σε σύγκριση με θετικές ύψους €3 εκατ. κατά το ίδιο διάστημα του 2012. Τέλος, τα κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας διαμορφώθηκαν στα €2,6 εκατ. από €5,5 εκατ. το Α’ εξάμηνο του 2012.

 

Αναφορικά στη μητρική εταιρείαο κύκλος εργασιών μειώθηκε κατά 25,0%, στα €55,6 εκατ. Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA)  μειώθηκαν κατά 7,7% και διαμορφώθηκαν στα €18.9 εκατ. Τέλος, όσον αφορά στα κέρδη μετά από φόρους (EAT), μειώθηκαν κατά 39,5%, στα €11,3 εκατ.

 

Σχολιάζοντας τα οικονομικά αποτελέσματα A’ εξαμήνου, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου INTRALOT, κ. Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, δήλωσε: “Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με τα αποτελέσματα Α’ εξαμήνου της INTRALOT, καθώς η Εταιρεία πέτυχε αύξηση πωλήσεων περίπου 4% και συνέχισε την αύξηση των κερδών EBITDA, τα οποία το Α’ εξάμηνο ενισχύθηκαν κατά 20%, παρά την άνιση σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2012 κατά την οποία πραγματοποιήθηκε το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου. Η διαρκής βελτίωση του περιθωρίου EBITDA αντανακλά τη στρατηγική μας για ενίσχυση της κερδοφορίας των υφιστάμενων έργων και τη συνεισφορά των νέων έργων, όπως το σύστημα εποπτείας VLT στη Βικτώρια της Αυστραλίας και το αθλητικό στοίχημα στο Αζερμπαϊτζάν.   

Στις αρχές Αυγούστου, η Εταιρεία ολοκλήρωσε με επιτυχία τη διαδικασία έκδοσης 5ετούς ομολόγου ύψους 325 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο βελτιώνει σημαντικά το προφίλ δανεισμού του Ομίλου. Αποφασίσαμε να αυξήσουμε το ποσό της συναλλαγής, από τα 300 εκατ. ευρώ, λόγω της ισχυρής ζήτησης από τους επενδυτές, η οποία οδήγησε σε υπερκάλυψη της έκδοσης κατά τέσσερις φορές.

Όσον αφορά στις πρόσφατες εξελίξεις σχετικά με το χαρτοφυλάκιο των έργων μας, ξεκινώντας με την Ταϊβάν, η κοινοπραξία  στην οποία η INTRALOT είναι βασικός μέτοχος επελέγη ως τεχνολογικός πάροχος για επιπλέον 10 έτη από την ChinaTrust Bank, η οποία διαχειρίζεται τη Λοταρία της χώρας. Επιπρόσθετα, στην Ταϊβάν η κοινοπραξία μας επελέγη πρόσφατα να παρέχει τεχνολογία και σχετικές υπηρεσίες αθλητικού στοιχήματος. Στη Νότια Κορέα, η κοινοπραξία NANUM LOTTO, στην οποία συμμετέχει η Εταιρεία, επελέγη ως προτιμητέος ανάδοχος για τη διαχείριση της εθνικής Λοταρίας. Στο Οχάιο, η Λοταρία της Πολιτείας επέκτεινε για επιπλέον 2 έτη τα συμβόλαια διαχείρισης λειτουργίας των συστημάτων της Λοταρίας και διαχείρισης στιγμιαίων λαχείων. Επίσης, η Λοταρία του Οχάιο ανακοίνωσε τη δυνατότητα επέκτασης των υφιστάμενων συμβολαίων μας για δύο επιπλέον έτη έως το 2021. Στην Τασμανία της Αυστραλίας ανανεώσαμε για επιπλέον 5 έτη την άδεια λειτουργίας τυχερώνπαιχνιδιών στην Πολιτεία, ενώ στην Πολωνία η INTRALOT έλαβε 6ετή άδεια από το πολωνικό Υπουργείο Οικονομικών για τη διοργάνωση και διεξαγωγή στοιχήματος μέσω διαδικτύου. Ακόμα, η Εταιρεία σύναψε πρόσφατα συμφωνία προκειμένου να αποκτήσει επιπλέον ποσοστό συμμετοχής στη Bilyoner, ώστε να αποκτήσει πλειοψηφικό ποσοστό στην εταιρεία. Τέλος, στην Ελλάδα, υπογράψαμε με την ΟΠΑΠ Α.Ε. συμβόλαια για την παροχή του νέου κεντρικού συστήματος και την παροχή υπηρεσιών υποστήριξης και  συντήρησης του Οργανισμού και του δικτύου των πρακτορείων του. Επιπλέον, η εταιρεία Ελληνικά Λαχεία Α.Ε., στην οποία συμμετέχει η INTRALOT μαζί με την ΟΠΑΠ Α.Ε. και την Scientific Games, υπέγραψε σύμβαση για τη χορήγηση 12ετούς αποκλειστικής άδειας λειτουργίας του συνόλου των Ελληνικών Κρατικών Λαχείων (Στιγμιαία και Παραδοσιακά). Παράλληλα, η INTRALOT υπέγραψε με την Ελληνικά Λαχεία Α.Ε. σχετικές συμβάσεις προμήθειας.

Κλείνοντας, θα ήθελα να υπογραμμίσω το σταθερό μας στόχο για βελτίωση της κερδοφορίας και των ταμειακών ροών από τα υφιστάμενα έργα, o οποίος υποστηρίζεται από τη διαρκή προσήλωση μας στην ανάπτυξη καινοτομίας, όπως άλλωστε φαίνεται και στις δύο τελευταίες πρωτοποριακές λύσεις που παρουσιάσαμε: τη νέα σειρά διαδραστικών παιχνιδιών “TAPP IT!”, τα οποία σχεδιασμένα να παίζονται στα πρακτορεία των λοταριών ενισχύουν περαιτέρω την εμπειρία του παίκτη και το “Dreamtouch”, το μοναδικό self service τερματικό για την πώληση μίας ευρείας γκάμας παιχνιδιών, το οποίο χάρη στη μεγάλη ενσωματωμένη οθόνη αφής μπορεί να λειτουργήσει και ως μέσο προώθησης των προϊόντων της λοταρίας και προβολής διαφημιστικού και άλλου περιεχομένου.” 

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman