• ΓΔ: 00
 • FTSE/ΧΑ LARGE CAP0
 • FTSE ΧΑ MID CAP0
 • Τζίρος0
 • €/$ 0 €/£ 0
  BTC 0 ETH 0 XRP 0
0
0
 • Nasdaq00%
 • S&P 50000%
 • CAC 4000%
 • DAX00%
 • FTSE 10000%
 • Nikkei 22500%

INTERAMERICAN: Η διαχείριση των ζημιών ένα χρόνο μετά τις πυρκαγιές

11:14 - 13 Ιουλ 2019 | ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ
Συμπληρώνεται ένας χρόνος από την καταστροφική, με οδυνηρό κόστος σε ανθρώπινες ζωές, πυρκαϊά στην Ανατολική Αττική και η εμπειρία επιβάλλεται να αποτελέσει «σύμβουλο» πρόληψης παρόμοιων γεγονότων, αλλά και επούλωσης πληγών. Η INTERAMERICAN, προσεγγίζοντας τη διαχείριση κινδύνων με απόλυτο αίσθημα ασφαλιστικής και κοινωνικής ευθύνης, προτάσσει στην ατζέντα των θεμάτων που την απασχολούν τους κινδύνους από φυσικές και ανθρωπογενείς καταστροφές.

Το γεγονός του Ιουλίου 2018 αναδεικνύει ένα βαρύ οικονομικό κόστος από τις μη ασφαλισμένες ζημιές και τησημασία της ασφαλιστικής κάλυψης της περιουσίας. Η INTERAMERICAN έχει, πλέον, μια ολοκληρωμένη εικόνα για την κάλυψη που διαχειρίστηκε σχετικά, τόσο στην Ανατολική Αττική όσο και στην Κινέτα, με 139 ζημιές στον κλάδο περιουσίας συνολικού ύψους 5,14 εκατ. ευρώ σε αποζημιώσεις, από τις οποίες έχουν κλείσει έως σήμερα οι 125 ζημιές με πληρωμές 4,17 εκατ. ευρώ. Στον κλάδο αυτοκινήτου, έχει αποζημιωθεί το σύνολο σχεδόν των ζημιών (εκκρεμεί μια ζημιά), που έφθασαν στις 42 με αποζημιώσεις 160 χιλιάδων ευρώ.

Οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής μπορούν να επηρεάσουν σημαντικά το ύψος των αποζημιώσεων που καταβάλλει μια ασφαλιστική εταιρεία, όπως συνέβη κατά το 2018 για την INTERAMERICAN. Η εταιρεία αναγνωρίζει πως οι κίνδυνοι που σχετίζονται με την κλιματική αλλαγή μπορούν να έχουν αξιοπρόσεκτη επίδραση στους ιδιώτες πελάτες της. Για τους επιχειρηματικούς οργανισμούς που είναι πελάτες της μέσω των προϊοντικών γραμμών ασφάλισης περιβαλλοντικής ευθύνης και ασφάλισης επενδύσεων σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, η INTERAMERICAN συμβάλλει στη μείωση των κανονιστικών κινδύνων που αυτοί διατρέχουν, ενώ ενισχύει και ενθαρρύνει την ικανότητά τους να πραγματοποιούν υπεύθυνες επενδύσεις, οι οποίες συντελούν στον μετριασμό των επιδράσεων της κλιματικής αλλαγής.

Επισημαίνεται ότι, διεθνώς, το περιστατικό με το υψηλότερο κόστος αποζημιώσεων για φυσικές καταστροφές του 2018 ήταν η πυρκαϊά στην Καλιφόρνια, που κόστισε στην ασφαλιστική αγορά πάνω από 12 δισ. δολάρια ΗΠΑ. Οι πυρκαϊές, όπως αναφέρεται σε έκδοση του INTERAMERICAN ResearchCenter, εκδηλώνονται συχνά ως δευτερογενής κίνδυνος (π.χ. μετά από πρωτογενή ξηρασία) συνεπεία της αλλαγής του κλίματος. Συμβάντα κινδύνου δευτερογενών επιπτώσεων είναι και οι πλημμύρες από καταιγίδες. Από τα 304 γεγονότα καταστροφών το 2018, σε όλο τον κόσμο, τα 181 αφορούσαν σε φυσικές καταστροφές και τα 123 προκλήθηκαν από ανθρώπινο παράγοντα. Οι συνολικές ασφαλισμένες ζημιές για το 2017 και το 2018, που προέκυψαν από φυσικές καταστροφές παγκοσμίως, ήταν οι υψηλότερες ανά διετία και ανήλθαν σε 219 δισ. δολάρια, με τις περισσότερες από τις μισές να αφορούν σε δευτερογενείς κινδύνους (στοιχεία SwissRe).

Πρωτοβουλία κοινωνικής υπευθυνότητας για την Ανατολική Αττική

Στο επίπεδο της κοινωνικής και περιβαλλοντικής ευθύνης η εταιρεία, αναγνωρίζοντας τις δραματικές συνέπειες της κλιματικής αλλαγής και την υψηλή ευθύνη των ασφαλιστικών οργανισμών για την αντιμετώπισή της, κινείται στο πλαίσιο των διεθνών δεσμεύσεων της, ως μέλος του UN ErvironmentProgramFinanceInitiative και των Αρχών για την Αειφόρο Ασφάλιση (Principles for Sustainable Insurance). Η INTERAMERICAN έχει αναδείξει ως ουσιαστικό εταιρικό θέμα τον Στόχο 13 από τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης (SustainableDevelopmentGoals), τον σχετικό με την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Η κοινωνική αντίδραση της INTERAMERICAN αναφορικά με το γεγονός της περσινής πυρκαϊάς στην Ανατολική Αττική, αφ’ ενός συνδέθηκε με τις πρωτοβουλίες του Δικτύου CSR Hellas, του οποίου η εταιρεία αποτελεί μέλος, και αφετέρου με τη χορηγική υποστήριξη της δημιουργίας τοιχογραφιών σε σχολεία των περιοχών που επλήγησαν.

Η INTERAMERICAN υποστήριξε τις εικαστικές παρεμβάσεις με τοιχογραφίες της UrbanAct στο ΕΠΑΛ Ραφήνας και στο Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο της Αγίας Μαρίνας. Το έργο, στο πλαίσιο του προγράμματος της UrbanAct «Ζωγραφίζοντας Σχολικά Κτήρια» που τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας, ειδικότερα για εκπαιδευτικές εγκαταστάσεις στις εν λόγω περιοχές αποτέλεσε μια αντισταθμιστική εικόνα εξωρραϊσμού, με ευεργετική επίδραση στο ηθικό και τη διάθεση των μαθητών και των περιοίκων. 

Τελευταία τροποποίηση στις 11:03 - 13 Ιουλ 2019
Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman