• ΓΔ: 00
 • FTSE/ΧΑ LARGE CAP0
 • FTSE ΧΑ MID CAP0
 • Τζίρος0
 • €/$ 0 €/£ 0
  BTC 0 ETH 0 XRP 0
0
0
 • Nasdaq00%
 • S&P 50000%
 • CAC 4000%
 • DAX00%
 • FTSE 10000%
 • Nikkei 22500%

Τσίπρας: Ακολουθήσαμε άλλη φιλοσοφία στην αυτοδιοίκηση

20:09 - 03 Μαϊ 2019 | Πολιτική
«Για μας ως κυβέρνηση το δίκαιο γίνεται πράξη. Για μένα προσωπικά είναι πολύ σημαντικό να βλέπω και να καταλαβαίνω την ψυχή του ανθρώπου». Αυτά δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας στους πολίτες στο Σπήλι Ρεθύμνου, όπου βρέθηκε σήμερα το μεσημέρι, στο πλαίσιο της παραμονής του και της περιοδείας του στην Κρήτη.

Ο κ. Τσίπρας συνοδευόμενος από τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό και τον αναπληρωτή υπουργό, Παύλο Πολάκη, επισκέφτηκε το Σπήλι στο Ρέθυμνο - μια περιοχή του δήμου Αγίου Βασιλείου, τον οποίο όπως ανέφερε, γνωρίζει πολλά χρόνια, και μαγεμένος από τους ανθρώπους και το τοπίο, δεν μπορεί να αποχωριστεί. «Σας γνωρίζω πολλά χρόνια και ως επισκέπτης στον τόπο σας μαγεύτηκα από τη χάρη του, την ομορφιά του», είπε στους συγκεντρωμένους πολίτες, επισημαίνοντας πως οι μικροί τόποι έχουν την μεγάλη αξία - και για τον λόγο αυτό, η επίσημη Πολιτεία πρέπει να είναι δίπλα τους αλλά και στους δημάρχους, οι οποίοι γνωρίζουν πιο είναι το καλό για τον τόπο τους και προσπαθούν για αυτό.  

«Σε ό,τι αφορά την αυτοδιοίκηση στους λεγόμενους μικρούς δήμους, εκεί που το έργο των δημάρχων φαίνεται στον κόσμο, δεν υπάρχουν τόσο δεξιοί και αριστεροί δήμαρχοι, ΣΥΡΙΖΑ ή Νεοδημοκράτες. Υπάρχουν δήμαρχοι που αγαπούν τον τόπο και είναι ανιδιοτελείς και υπάρχουν και οι άλλοι που λειτουργούν με ιδιοτέλεια. Εμείς, με αυτό το γνώμονα κινηθήκαμε, όχι μόνο στο δικό σας δήμο, αλλά σε όλους τους δήμους της χώρας και στην τοπική αυτοδιοίκηση. Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν ένα μικρό κόμμα του 3 με 4%, που πήγε στο 36%, οπότε δεν πρόλαβε να φτιάξει δεσμούς στην αυτοδιοίκηση, με δημάρχους. Βρεθήκαμε να έχουμε τη διακυβέρνηση της χώρας και θελήσαμε να αφήσουμε πέντε πράγματα, κάποιες ουσιαστικές τομές στο χώρο της αυτοδιοίκησης, χωρίς το άγχος να θέλουμε να εξυπηρετήσουμε τους δικούς μας δημάρχους. Γιατί ούτως ή άλλως ήταν λιγοστοί και διότι θέλαμε να μπούμε σε μία άλλη φιλοσοφία, που πιστεύω ότι είναι σωστή, σε ότι αφορά την αυτοδιοίκηση. Φροντίσαμε να λειτουργήσουμε με κριτήρια ίσα για όλους και δώσαμε κίνητρα και δυνατότητες σε όσους δημάρχους αγαπούν τον τόπο τους και θέλουν να προσφέρουν στον τόπο τους να το πράξουν», είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρωθυπουργός πρόσθεσε «Πιστεύω πως αφήσαμε ένα σημαντικό έργο στην αυτοδιοίκηση, εδώ, στον δήμο Αγίου Βασιλείου, ως κυβέρνηση σταθήκαμε δίπλα στον Γιάννη Ταταράκη, που όπως όλα δείχνουν θα βγει από την πρώτη Κυριακή των εκλογών. Έργο όπως ο βιολογικός καθαρισμός, έργο που είναι μία σπουδαία εξέλιξη, αλλά και ο δρόμος που συνδέει τη Σούδα με τον Κόρακα και από κει με το Φραγκοκάστελο, που θα είναι ένας δρόμος ο οποίος θα δώσει σημαντική πνοή στο παραλιακό μέτωπο του δήμου Αγίου Βασιλείου που πραγματικά είναι και μοναδικής ομορφιάς και μοναδικής αξίας για όσους ακόμα αντιλαμβάνονται την ομορφιά, όχι με όρους πολυτελείας αλλά με όρους πραγματικής φυσικής ομορφιάς που την βρίσκεις στον τόπο αυτό και που ακόμα δεν έχει και δεν πρέπει να χαλάσει. Διότι η ανάπτυξη εδώ στην περιοχή, πρέπει να παραμείνει ανάπτυξη ήπιας μορφής».

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman