• ΓΔ: 00
  • FTSE/ΧΑ LARGE CAP0
  • FTSE ΧΑ MID CAP0
  • Τζίρος0
  • €/$ 0 €/£ 0
    BTC 0 ETH 0 XRP 0
Image on Reporter.gr
0
0
  • Nasdaq00%
  • S&P 50000%
  • CAC 4000%
  • DAX00%
  • FTSE 10000%
  • Nikkei 22500%

Πώς σχολιάζει η αντιπολίτευση τα μέτρα κατά της οπαδικής βίας

19:21 - 11 Δεκ 2023 | Πολιτική
Πώς σχολιάζει η αντιπολίτευση τα μέτρα κατά της οπαδικής βίας
Τα κόμματα της αντιπολίτευσης αμφισβητούν την αποτελεσματικών των μέτρων που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, κάνει λόγο για «τιμωρητική πολιτική παντού, χωρίς στόχευση και αποτέλεσμα».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης «τα υπόλοιπα μέτρα που ανακοινώθηκαν, ήταν αυτά που προτείναμε το Σάββατο και παρουσίασα σήμερα το πρωί σε βίντεο».

Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, καταγγέλλει πως «η κυβέρνηση επιχειρεί να κάνει damage control χωρίς να αντιλαμβάνεται ότι η φωτιά δεν σβήνει με λάδι».

«Το οριζόντιο μέτρο για διεξαγωγή αναμετρήσεων δίχως θεατές (...) είναι ένα μέτρο που με μαθηματική ακρίβεια θα οδηγήσει στη μετακίνηση του προβλήματος σε άλλους αθλητικούς χώρους».

Καταλήγοντας, χαρακτηρίζει «αυταρχικό» και «αναποτελεσματικό» το μέτρο διεξαγωγής αγώνων χωρίς θεατές.

Τι αναφέρει το ΠΑΣΟΚ

Το ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωσή του χαρακτηρίζει την κυβέρνηση «κατώτερη των περιστάσεων» ενώ παράλληλα σχολιάζει πως με τις σημερινές της ανακοινώσει «ομολογεί ότι οι μέχρι τώρα εξαγγελίες της ήταν ατελέσφορες και ανίκανες να αντιμετωπίσουν την οπαδική βία».

«Έχουν περάσει μόλις λίγοι μήνες από την ανακοίνωση του νέου αυστηρότερου νομοθετικού πλαισίου, το οποίο η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αδυνατεί να εφαρμόσει. Έτσι, σήμερα εξαγγέλθηκε για άλλη μια φορά η τοποθέτηση καμερών στα γήπεδα και ο έλεγχος ταυτοπροσωπίας των φιλάθλων, που ευχόμαστε να γίνει το συντομότερο» προσθέτει.

Μάλιστα, χαρακτήρισε το κλείσιμο των αθλητικών χώρων για δύο μήνες «κίνηση εντυπωσιασμού που πλήττει την πλειοψηφία των υγιών φιλάθλων και δεν αντιμετωπίζει το πρόβλημα στη ρίζα του».

Καταλήγοντας καλεί το κυβερνητικό επιτελείο είναι «να σταματήσει να κρύβεται πίσω από το δάχτυλο της και να αντιμετωπίσει μαζί με τη δικαιοσύνη και την αστυνομία τη βαριά εγκληματικότητα, που χρησιμοποιεί κάποιες φορές τον αθλητισμό ως προκάλυμμα».

ΚΚΕ: Ανακυκλώνονται τα ίδια μέτρα

Ανακοίνωση εξέδωσε και το ΚΚΕ τονίζοντας ότι η κυβέρνηση με τα μέτρα που ανακοίνωσε καλλιεργεί «έναν αθλητισμό χωρίς φιλάθλους».

«Άλλωστε και οι λεγόμενοι “οπαδικοί στρατοί”, επίσημοι ή ανεπίσημοι, καμία σχέση δεν έχουν με τον αθλητισμό, τον οποίο χρησιμοποιούν ως προκάλυμμα για άλλου είδους επιδιώξεις και δραστηριότητες» τονίζει.

«Καμία κυβέρνηση δεν τολμά και δεν θέλει να κόψει το νήμα που συνδέει τα επιχειρηματικά συμφέροντα με τον αθλητισμό, με τους “οπαδικούς στρατούς”, ακόμη και με τον ίδιο τον κρατικό μηχανισμό που κατά τ’ άλλα θα έπρεπε να προστατεύει τους αθλητικούς χώρους. Αντίθετα όλες οι κυβερνήσεις στηρίζουν τη σαπίλα του “αθλητισμού – εμπόρευμα” και της “ομάδας – επιχείρηση” με διάφορους τρόπους» αναφέρει.

Νέα Αριστερά: Τίποτα δεν αλλάζει στην πράξη

«Πυρά» κατά της κυβέρνησης εξαπολύει και η Νέα Αριστερά, σημειώνοντας ότι «παρά την επίδειξη επικοινωνιακής αυστηρότητας τίποτα δεν φαίνεται να αλλάζει στην πράξη».

Σε ανακοίνωσή της η Κοινοβουλευτικοί Ομάδα των βουλευτών που αποχώρησαν από το ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε αναντίστοιχη την ανακοίνωση για διεξαγωγή των αγώνων για δυο μήνες κεκλεισμένων των θυρών».

«Είναι μια απόφαση εντυπωσιασμού που εμπεδώνει τη λογική της συλλογικής τιμωρίας ομάδων και φιλάθλων» σχολιάζουν σκωπτικά.

Ταυτόχρονα συμπληρώνει ότι «αν θέλουμε να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα της οπαδικής βίας μέσα και έξω από τους αγωνιστικούς χώρους απαιτούνται ουσιαστικά μέτρα. Μεταξύ των μέτρων που προτείνονται από τη Νέα Αριστερά ζητάνε αυστηρές ποινές στις στις Αθλητικές ΑΕ, σε κάθε περίπτωση οπαδικής βίας, ολιστικό σχέδιο πρόληψης που να περιλαμβάνει κίνητρα, δράσεις αλληλεγγύης, κοινωνική εργασία, απαγορεύσεις και διοικητικό μηχανισμό ελέγχου και εφαρμογής, την πλήρη εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου και την δημιουργία ειδικής γραμματείας αντιμετώπισης της βίας στο ΥΠΑΙΘΑ.

Ακολουθήστε το reporter.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr
Reporter.gr on Google News
Image on Reporter.gr Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman