• ΓΔ: 00
  • FTSE/ΧΑ LARGE CAP0
  • FTSE ΧΑ MID CAP0
  • Τζίρος0
  • €/$ 0 €/£ 0
    BTC 0 ETH 0 XRP 0
0
0
  • Nasdaq00%
  • S&P 50000%
  • CAC 4000%
  • DAX00%
  • FTSE 10000%
  • Nikkei 22500%

Φτιάξτε τους πιο αφράτους κουραμπιέδες!

11:44 - 06 Δεκ 2016 | Trends
H αγαπημένη μας MasterChef Αρετή Μουλακάκη, έχει την απόλυτη συνταγή για τους πιο γευστικούς κουραμπιέδες της ζωή μας!

Τα χιονισμένα αφράτα μπισκότα έχουν κτη δική τους ιστορία και προέλευση. Qurabiya στα Αζέρικα, Kurabiye, στα Τούρκικα και φυσικά Κουραμπιές στα ελληνικά, που στην κυριολεξία σημαίνει Kuru=ξηρό, biye=μπισκότο.

Όμως, η ονομασία μπισκότο καθιερώθηκε τον Mεσαίωνα, ετυμολογικά προερχόμενη από το λατινογενές bis-cuit, που σημαίνει ψημένο δύο φορές (στα αρχαία ελληνικά λεγόταν δί-πυρον), ως τεχνική ψησίματος για να μην «χαλάει» εύκολα ο άρτος, κυρίως των στρατιωτών και των ναυτικών.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο fit123.gr

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman