• ΓΔ: 00
 • FTSE/ΧΑ LARGE CAP0
 • FTSE ΧΑ MID CAP0
 • Τζίρος0
 • €/$ 0 €/£ 0
  BTC 0 ETH 0 XRP 0
0
0
 • Nasdaq00%
 • S&P 50000%
 • CAC 4000%
 • DAX00%
 • FTSE 10000%
 • Nikkei 22500%

RSS Feed Αποθέσεως

Από τις αρχές Μαρτίου 2020 όταν επιβλήθηκε για πρώτη φορά lockdown έως και τα τέλη Μαΐου 2021 όταν και άρχισαν να αίρονται τα έκτακτα μέτρα, πέρασαν 15 μήνες. Σε αυτούς τους 15 μήνες η οικονομική δραστηριότητα συρρικνώθηκε. Φυσιολογική συνέπεια η μείωση των φορολογικών εσόδων και οι αυξημένες δαπάνες για μέτρα στήριξης συνολικού κόστους 40,7 δισ.. euro. 

Δεν «με χάλασε» καθόλου που «παραχωρήθηκε») το Παναθηναικό Στάδιο για το σόου του Οίκου Ντιόρ την Πέμπτη το βράδυ. Και γιατί να μην παραχωρηθεί άραγε; Για να μην παραπονούνται οι «προστάτες των αρχαιοτήτων» που έτσι κι αλλιώς αντιδρούν μέχρι και για τη δημιουργία τσιμεντένιου διαδρόμου στην Ακρόπολη για να μπορούν να την επισκεφθούν ηλικιωμένοι και ανάπηροι ;

Οι κινητοποιήσεις της ΑΔΕΔΥ και του ΠΑΜΕ για το εργασιακό νομοσχέδιο υπενθυμίζουν σε όλους μας ότι υπάρχει μια ροπή προς το παρελθόν, μια οπισθέλκουσα δύναμη, ένα παλιό σύστημα που προσπαθεί πάση θυσία να εμποδίσει τις μεταρρυθμίσεις και να κρατήσει την χώρα δέσμια των συντεχνιών.

Tα απόνερα της πανδημίας που σταμάτησε την ανθρώπινη δραστηριότητα στο πλανήτη για σχεδόν 12 μήνες θ αρχίσουμε να τα βλέπουμε τώρα στη πραγματική οικονομία.

Οι νόμοι που διέπουν μέχρι σήμερα την εργασία και την απασχόληση στην Ελλάδα, αναφέρονται στις ανάγκες και στα δεδομένα του περασμένου αιώνα. Γι’ αυτό και η προσαρμογή του στις τρέχουσες συνθήκες, αποτελεί αίτημα τόσο της κοινωνίας όσο και της αγοράς. Το εργασιακό νομοσχέδιο της κυβέρνησης, επιχειρεί να ωθήσει τα πράγματα σε αυτή την κατεύθυνση, χρειάζεται ωστόσο μια σειρά από βελτιώσεις. Τα Επιμελητήρια, ενόψει της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής, κατέθεσε συμπληρωματικό υπόμνημα με προτάσεις επί συγκεκριμένων διατάξεων. 

Τελείωσε ο Στεφανάρας το τουρνουά των τουρνουά. Εκεί στο 2-0 πίστεψε, ότι μπορεί να τη πάρει τη κούπα. Και καλά έκανε. Έτσι ξηγιούνται οι πρωταθλητές. Έχουν ένα ιδιότυπο εγωισμό, διαφορετικό απ' τους κοινούς ανθρώπους. Το πόσο το πίστεψε, φάνηκε στο πρόσωπο του με τη λήξη.

Η αλληλεγγύη και η επιστήμη είναι οι φωτεινοί φάροι της προόδου της ανθρωπότητας.

Υποτίθεται ότι η χώρα και οι εργαζόμενοι της βρίσκονται σε αναβρασμό, ότι όπου να ‘ναι ξεκινά μία νέα επανάσταση και ένας νέος ανένδοτος, με τον Αλέξη Τσίπρα και τον Δημήτρη Κουτσούμπα να κρατούν τα λάβαρα και να ετοιμάζονται να ανατρέψουν τα δεδομένα, με αφορμή το εργασιακό νομοσχέδιο που ψηφίζεται την ερχόμενη εβδομάδα στη Βουλή. 

"Στην ζωή μας, τη σύντομη και απρόβλεπτη", μου ψιθύρισε ένας γείτονας (του διπλανού γραφείου), συνάδελφος στη δουλειά, "όταν δείχνουν τα γεγονότα ότι ακολουθούμε τεχνικές του ίπτασθαι, είναι σοφό να ακολουθούμε το ... μηδένα προ του τέλους μακάριζε". Ομολογώ ότι ξαφνιάστηκα από τη φιλοσοφική του διάθεση, δεδομένης της τεχνοκρατικής φύσης του και του γεγονότος ότι είχαμε και μπόλικη δουλειά, αλλά πρέπει να παραδεχτώ ότι το εισαγωγικό του σχόλιο μου προξένησε τη περιέργεια. Αφού λοιπόν έριξα μια νωχελική ρουφηξιά στο φρεσκοπαρασκευασμένο εσπρέσο μου, αποφάσισα -με αρκετούς δισταγμούς ομολογουμένως- να προσηλωθώ στα επιχειρήματά του:

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman