• ΓΔ: 00
 • FTSE/ΧΑ LARGE CAP0
 • FTSE ΧΑ MID CAP0
 • Τζίρος0
 • €/$ 0 €/£ 0
  BTC 0 ETH 0 XRP 0
0
0
 • Nasdaq00%
 • S&P 50000%
 • CAC 4000%
 • DAX00%
 • FTSE 10000%
 • Nikkei 22500%

RSS Feed Αποθέσεως

Οι γεωπολιτικές εξελίξεις είναι ραγδαίες μετά την ανακοίνωση της χωριστής συμμαχίας ΗΠΑ- Βρετανίας και Αυστραλίας και την αντίδραση της Γαλλίας. Ο ρόλος της Ελλάδας αναβαθμίζεται ώς ισχυρή δύναμη του υπό ίδρυση Ευρωστρατού και αναμένεται να ακολουθήσει ντόμινο επαναδιαπραγματεύσεων όλων των συμμαχιών της ΕΕ με Ανατολική Ευρώπη, Ρωσία, Ανατολική Μεσόγειο.

Το ακρωνύμιο GAFAM αναφέρεται στις πέντε μεγάλες αμερικανικές εταιρείες τεχνολογίας: Google, Amazon, Facebook, Apple, Microsoft. Πρόκειται για τις εταιρείες που θεωρούνται ανάμεσα σε αυτές με τη μεγαλύτερη αξία σε παγκόσμια κλίμακα, από το τέλος της προηγούμενης δεκαετίας.

Αναρωτιούνται οι επενδυτές πως είναι δυνατόν μέσα σε μία περίοδο με άνοδο του ΑΕΠ, την υλοποίηση σημαντικών αποκρατικοποιήσεων (ΔΕΠΑ Υποδομών, ΔΕΔΔΗΕ), τα μέτρα θωράκισης για τα ευάλωτα νοικοκυριά απέναντι στην ακρίβεια αλλά και την επιστροφή στη κερδοφορία για μεγάλο αριθμό εισηγμένων, το Χρηματιστήριο να παραμένει πέριξ των 900 μονάδων; Το ανησυχητικό είναι ότι παραμένει μέτρια έως αναιμική η συναλλακτική δραστηριότητα. Τι συμβαίνει τελικά; Γιατί η εικόνα του Χρηματιστηρίου είναι θολή και δείχνει ότι το επίπεδο των 929 μονάδων που επετεύχθη στις 30 Αυγούστου αποδεικνύεται ταβάνι με τα σημερινά δεδομένα;

Έγραφα τις προάλλες σε μια μικρή ανάρτησή μου στο Facεbook , αυτό το μέσο κοινωνικής δικτύωσης που αλλιώς είχε ξεκινήσει και αλλιώς εξελίχθηκε, υποκύπτοντας στις «απαιτήσεις» των καιρών αλλά παρ΄ όλα ταύτα, εξακολουθεί να σού προσφέρει τη δυνατότητα να επικοινωνήσεις με ένα μεγάλο εύρος αναγνωστών και «φίλων», υπό την προυπόθεση ότι θα διατυπώσεις τη σκέψη σου με λίγα λόγια :

Πληθαίνουν τις τελευταίες ημέρες τα δημοσιεύματα με αναλύσεις διεθνών τραπεζών στις οποίες σχεδόν ομόφωνα διατυπώνεται η πρόβλεψη της «σκληρής» διόρθωσης των διεθνών χρηματιστηριακών αγορών στο ορατό μέλλον.

Πρωινό διάλειμμα απ' τη δουλειά -μετά από σύντομες θερινές διακοπές- με εσπρέσο και κρουασάν, παρέα μ' έναν Γερμανό συνάδελφο και φίλο στο γραφείο. Μπαϊλντισμένος από ένα αχρείαστο και άχαρο πρωινό συμβούλιο, o Γερμανός δεν άντεξε και μου εκμυστηρεύτηκε (υπό πίεση) ότι -κατά τη γνώμη του- το βέτο κάθε χώρας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.) για ζητήματα εξωτερικής πολιτικής καθιστά την Ευρώπη Κρόνο, που τρώει τα παιδιά του. Και ως παράδειγμα ανέφερε -για πολλοστή φορά- την Ουγγαρία, που προσφάτως δεν ομονοεί με τους εταίρους της στο ζήτημα της διαμάχης Ισραήλ-Παλαιστινίων της λωρίδας της Γάζας, αλλά και σε πολλά άλλα θέματα εξωτερικής και κοινωνικής πολιτικής, καθιστώντας πρακτικά αδύνατη την επίτευξη κοινής γραμμής πλεύσης για τα κράτη-μέλη της Ε.E.

Με τις ανακοινώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, προφανώς και εγκαινιάζεται μία νέα πολιτική περίοδος. 

Το διήμερο Μητσοτάκη στη ΔΕΘ είχε δύο πυλώνες. Τα οικονομικά μέτρα και τα πολιτικά... μηνύματα, που -εκτός από αναφορές σε γαλοπούλες- είχαν και πολλές αντιφάσεις.

Παρακολουθώ την πορεία της Moderna από τον Μάρτιο του 2020, όταν καταλάβαμε σε όλο την υφήλιο ότι είχαμε μπλέξει με μια πρωτοφανή ιστορία, από την οποία δεν θα ξεμπλέκαμε εύκολα. Στην αρχή με ξένισε το όνομα. Τι διάλο, εσώρουχα πουλάνε;
Τον περυσινό Μάρτιο λοιπόν, που μοιάζει 5 χρόνια παλιότερος, η εταιρεία αυτή βγάζει την πρώτη σοβαρή ελπιδοφόρα είδηση.
"Έχουμε το εμβόλιο, ζητάμε άδεια να προχωρήσουμε σε κλινικές δοκιμές".
Και από ό,τι φαίνεται, ενάμιση χρόνο μετά, πρόκειται για το πλέον αποτελεσματικό από τα εμβόλια που κυκλοφορούν.
Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman